[linux-dvb] help with Twinhan VisionPlus 1020A

Luis Alberto Zarrabeitia zarrabeitia at gmail.com
Sun Jul 24 03:52:55 CEST 2005


Hello.
I recently purchased a Twinhan VP1020A card (DVB-S), and it is listed
as supported in the linuxtv site. However, I have not succeeded in
making it work.

I saw some posts on this list very similar to what I am experiencing,
but unfortunately I did not understood the proposed solutions. I will
summarize what I know:

---- dmesg reports: --------
bttv: driver version 0.9.15 loaded
bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
bttv: Bt8xx card found (0).
ACPI: PCI interrupt 0000:02:02.0[A] -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 185
bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:02.0, irq: 185, latency: 32, mmio: 0xf47fe000
bttv0: detected: Twinhan VisionPlus DVB-T [card=113], PCI subsystem ID is 1822:0
001
bttv0: using: Twinhan DST + clones [card=113,autodetected]
bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00f5ffff [init]
bttv0: using tuner=4
bttv0: add subdevice "dvb0"
---------------------------------------
but I cannot find any device dvb0 under /dev. Following the
instructions at http://www.tldp.org/HOWTO/BTTV.html, I created a
/dev/video0 device, but xawtv wont work with it (v4l: open
/dev/video0: No such device). On this list it is explained that's
because it is a 'budget' card without a decoder. One of the replies
suggested the use of mplayer to test it, but I could not find a way to
do it (mplayer dvb:// reports 'DVB CONFIGURATION IS EMPTY, exit').

Questions are, 1) how do I use it / test it? and 2) has anyone used it
with, for instance, MythTV?

Regards,
               Luis Zarrabeitia.




More information about the linux-dvb mailing list