[linux-dvb] Display artifacts with VisionPlus (Twinhan) DVB-T card

Nico Sabbi nsabbi at tiscali.it
Sat Mar 12 10:17:24 CET 2005


Manu Abraham wrote:

> Matthew Phillips wrote:
>
>> Hello all, I'm having some problems with some Australian DVB-T 
>> channels, which I'm hoping someone here might have a clue about. The 
>> SD pictures I'm getting on some channels have, either at the top or 
>> bottom of the picture, a line of blank pixels which sometimes have 
>> some white streaks.
>>
>> I've attached an example, the rogue pixels are at the top left 
>> (hopefully attachments are handled on this list). Sometimes this 
>> blank line has a steady set of white pixels as in the example, which 
>> flicker irritatingly :/ Sometimes the pixels spontaneously go away 
>> only to pop back up again later.
>>
>> This happens on channel 9 and 10 here in Adelaide, but not for 2, 7 
>> or SBS. I'm seeing this both in MythTV and from dvb_stream pumped 
>> into mplayer, so I'm fairly sure it's the DVB backend that's the 
>> problem. I've tried fiddling with all the various tuning params, to 
>> no avail.
>>
>> Anyone got any ideas what else I could try to isolate the problem?
>>
> Hmm..
>
> The driver does not handle any image processing.. It is done by 
> mplayer in your case.. maybe Nico can comment better on the video 
> artefact in the picture. or maybe the Mplayer list also, but please do 
> post back whatever solution you have done to achieve this on Mplayer 
> on this list.
>
>
> Manu
>

even better: upload the sample to 
ftp://www.mplayerhq.hu/MPlayer/incoming and post the filename, please




More information about the linux-dvb mailing list