[linux-dvb] Antother problem with mt352

Johannes Stezenbach js at linuxtv.org
Sun Mar 20 13:12:26 CET 2005


On Fri, Mar 18, 2005 at 11:11:48PM +0100, Kenneth Aafløy wrote:
> On Friday 18 March 2005 22:28, Rainer Schubert wrote:
> > On Fri, 18 Mar 2005, [iso-8859-15] François-Xavier Payet wrote:
> > > My card is finally working quite well, but I still have got a problem
> > > The image is perfect for a few seconds, but then it become badder and badder
> > 
> > With my card (300i) it's working for half an hour or more without errors,
> > but if I zap too fast from one channel to the next or even to a random
> > channel, I get the same read errors that you have seen.
> > 
> > There are more registers than just reg=1 presenting problems with reading,
> > buit as I don't really know what they are doing, I can't be of any use to 
> > you.
> > 
> > > From the moment the image begins to get bad, dmesg gets me this message :
> > >  mt352_read_register: readreg error (reg=1, ret==-5)
> > >
> > > Does anyone knows something about this?
> > 
> > Maybe kraxel at bytesex.org (Gerd Knorr) can tell you what to do. If he does,
> > please let me know what he suggested.
> 
> There is a comment about the STATUS_* registers in mt352.c that states that
> if they are read to fast the pinnacle might loose lock. Would you please
> care to try the attached patch, which limits the read to two times a sec?

But it doesn't cause i2c errors. Maybe the bug is in the
i2c adapter driver (saa7134 I think)?

Johannes




More information about the linux-dvb mailing list