[linux-dvb] Compro Videomate DVB-T300

Colin McAllister colinmca at gmail.com
Thu Oct 6 14:27:37 CEST 2005


IR code has now been included in CVS, see my post on this list
entitled 'noob question'..

I've had the same instructions to follow which seemed to work on my
2.6.13.2 kernel, however I think I was missing the last modprobe
stage.. I'll start over again tonight and report my findings here :)



On 10/6/05, atkellyx <atkellyx at internode.on.net> wrote:
> Hi Ian
>
> I am not an expert by any means, but the following did the trick for me
> (from various advice from Hartmut Hackmann, Andrew Smith and Michael
> Krufky):
>
> Hi Anthony,
>
> If it's any help, here's what works for me:
>
> in your dvb working directory do the following (using an empty password for
> cvs):
>
> cvs -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org :/cvs/linuxtv login
> cvs -z3 -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/linuxtv co -P
> dvb-kernel
> cvs -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/video4linux login
> cvs -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/video4linux co -P
> video4linux
> cd video4linux/
> sh scripts/merge-trees.sh
> make
> make install
>
> After this use a modprobe saa7134 card=70 oss=1
>
> Sometimes it picks up the card type with the above drivers but not always so
> the card=70 just forces the issue.
>
> Your dmesg should now correctly identify the card.
>
> There are some patches in this forum for the on card IR input (might even be
> in the cvs) which definitely work.  I haven't worked out how to use it yet
> but it is working.
>
> good luck
>
>
>
> ----- Original Message -----
> From: "Ian McKenzie" <ianmck15 at hotmail.com>
> To: < linux-dvb at linuxtv.org>
> Sent: Thursday, October 06, 2005 8:27 PM
> Subject: [linux-dvb] Compro Videomate DVB-T300
>
>
> > Hi, I have a Videomate DVB-T 300 card and use Slackware 10.2 kernel
> > 2.6.13 .
> > The card works fine in Windoze (dual-booting) but i would like to get it
> > going in linux. This should be possible as others on this mailing list
> > seem to have done so.
> > After reading a lot of docs and installing various things most things seem
> > to be in place but still no joy.
> > Here are some readouts: lsmod
> >
> > Module                  Size  Used by
> > ipv6                  225600  8
> > snd_pcm_oss            46240  0
> > snd_mixer_oss          15872  1 snd_pcm_oss
> > uhci_hcd               29584  0
> > nvidia_agp              5916  1
> > i2c_nforce2             5888  0
> > joydev                  8000  0
> > ohci_hcd               18436  0
> > ehci_hcd               29704  0
> > sata_nv                 6276  0
> > libata                 39940  1 sata_nv
> > shpchp                 91364  0
> > snd_emu10k1            99460  0
> > snd_rawmidi            19232  1 snd_emu10k1
> > snd_seq_device          6924  2 snd_emu10k1,snd_rawmidi
> > snd_ac97_codec         75388  1 snd_emu10k1
> > snd_pcm                75016  3 snd_pcm_oss,snd_emu10k1,snd_ac97_codec
> > snd_timer              19716  2 snd_emu10k1,snd_pcm
> > snd_page_alloc          7556  2 snd_emu10k1,snd_pcm
> > snd_util_mem            3328  1 snd_emu10k1
> > snd_hwdep               6944  1 snd_emu10k1
> > snd                    45572  9
> > snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_emu10k1,snd_rawmid
> > i,snd_seq_device,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_timer,snd_hwdep
> > emu10k1_gp              2816  0
> > gameport               11144  2 emu10k1_gp
> > 8139too                22016  0
> > mii                     4608  1 8139too
> > nvidia               3703688  12
> > ext3                  122504  2
> > jbd                    48024  1 ext3
> > nls_iso8859_1           3968  1
> > nls_cp437               5632  1
> > vfat                   10368  1
> > fat                    44828  1 vfat
> > nls_utf8                1792  2
> > ntfs                  182672  2
> > agpgart                28616  2 nvidia_agp,nvidia
> > dvb_ttpci              86332  0
> > l64781                  6660  1 dvb_ttpci
> > saa7146_vv             42880  1 dvb_ttpci
> > saa7146                14600  2 dvb_ttpci,saa7146_vv
> > ves1820                 5252  1 dvb_ttpci
> > stv0299                10248  1 dvb_ttpci
> > tda8083                 5252  1 dvb_ttpci
> > stv0297                 7424  1 dvb_ttpci
> > sp8870                  6796  1 dvb_ttpci
> > ves1x93                 6148  1 dvb_ttpci
> > ttpci_eeprom            2304  1 dvb_ttpci
> > saa7134_dvb             6788  0
> > mt352                   6148  1 saa7134_dvb
> > saa7134               105044  1 saa7134_dvb
> > v4l2_common             4608  2 saa7146_vv,saa7134
> > v4l1_compat            13060  2 saa7146_vv,saa7134
> > soundcore               6880  2 snd,saa7134
> > ir_common               6916  1 saa7134
> > videodev                7168  2 saa7146_vv,saa7134
> > evdev                   7296  0
> > video_buf_dvb           4356  1 saa7134_dvb
> > dvb_core               71848  2 dvb_ttpci,video_buf_dvb
> > video_buf              16900  4
> > saa7146_vv,saa7134_dvb,saa7134,video_buf_dvb
> > tda1004x               13316  1 saa7134_dvb
> > firmware_class          7424  4 dvb_ttpci,sp8870,saa7134_dvb,tda1004x
> > i2c_core               16656  14
> > i2c_nforce2,dvb_ttpci,l64781,ves1820,stv0299,td
> > a8083,stv0297,sp8870,ves1x93,ttpci_eeprom,saa7134_dvb,mt352,saa7134,tda1004x
> > psmouse                29956  0
> > reiserfs              223216  4
> > root at comp2:~#
> >
> > relevant section of: dmesg
> >
> > input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse on isa0060/serio1
> > Linux video capture interface: v1.00
> > saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
> > saa7130/34: snapshot date 2005-08-01
> > ACPI: PCI Interrupt Link [LNK2] enabled at IRQ 5
> > PCI: setting IRQ 5 as level-triggered
> > ACPI: PCI Interrupt 0000:01: 09.0[A] -> Link [LNK2] -> GSI 5 (level,
> > low) -> IRQ 5
> > saa7134[0]: found at 0000:01:09.0, rev: 1, irq: 5, latency: 32, mmio:
> > 0xe7000000
> > saa7134[0]: subsystem: 185b:c900, board: UNKNOWN/GENERIC
> > [card=0,autodetected]
> > saa7134[0]: board init: gpio is 843f00
> > saa7134[0]: i2c eeprom 00: 5b 18 00 c9 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
> > saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 86 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> > saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 ff 03 01 08 ff 00 87 ff ff ff ff
> > saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> > saa7134[0]: registered device video0 [v4l2]
> > saa7134[0]: registered device vbi0
> > saa7146: register extension 'dvb'.
> > Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
> >
> > lspci:
> >
> > 01:09.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7134 Video
> > Broadcast Decoder (rev 01)
> >
> > In /lib/firmware there is:  dvb-fe-tda10046.fw and  dvb-ttpci-01.fw-261f
> > and  tda10046.bin
> >
> > In /usr/lib/hotplug/firmware there is the same 3 firmware files.
> > I hacked the /etc/rc.d/rc.modules script to get the modules to load on
> > boot as is shown by the lsmod readout.
> > In /sys/class/firmware there is just the timeout file.
> > I would like to use kaffeine-0.7.1 to watch tv as this has a DVB facility
> > and i am having troubles with mysql that makes mythtv a challenge at this
> > time.
> > kaffeine does not recognize the DVB-T300.
> > When i do  "modprobe saa7134 oss=1"
> > - do "modprobe saa7134-dvb"
> > as suggested by Hartmut Hackmann nothing happens.
> > Could anyone suggest where i am going wrong?
> > Thanks, Ian.
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > linux-dvb mailing list
> > linux-dvb at linuxtv.org
> > http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>
>
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>



More information about the linux-dvb mailing list