[linux-dvb] Pinnacle Media PCTV 300i still don't work

Dominik d0m1n1k at geekmail.de
Sun Oct 16 13:28:38 CEST 2005


Hello,
nobody uses this card with the new kernel?

I tried
Kernel 2.6.14RC4 sources
video4linux CVS
dvb-kernel CVS

I used this HOWTO: http://linuxtv.org/v4lwiki/index.php/How_to_build_from_CVS
First I compiled an installed and bootet the kernel and modules just with

   Device Driver --->
       Multimedia Devices --->
           <M> Video for Linux
               Digital Video Broadcasting Devices --->
                   [*] DVB for Linux
                   <M> DVB Core


Then I fetched both CVS in the same dir:
cvs -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/video4linux login
cvs -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/video4linux co v4l-kernel
cvs -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/linuxtv login
cvs -z3 -d :pserver:anonymous at cvs.linuxtv.org:/cvs/linuxtv co -P dvb-kernel

After this I did:
make merge-trees
make
make install

in v4l-kernel/ dir

After this I did a 'modprobe saa7134_dvb' I still get the same messages:

saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
PCI: Found IRQ 11 for device 0000:00:0a.0
saa7134[0]: found at 0000:00:0a.0, rev: 1, irq: 11, latency: 32, mmio: 
0xeb020000
saa7134[0]: subsystem: 11bd:002d, board: Pinnacle PCTV 300i DVB-T + PAL 
[card=50,autodetected]
saa7134[0]: board init: gpio is c806000
saa7134[0]: i2c eeprom 00: bd 11 2d 00 f8 f8 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 f0 04 04 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 ff 03 01 08 ff 00 25 ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 40: ff 16 00 c0 86 3c 01 01 ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 60: 0c 22 17 44 02 93 7a ad ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 70: 00 30 8d 14 b6 f6 ff ff 74 dc ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: registered device video1 [v4l2]
saa7134[0]: registered device vbi0
saa7134[0]: pinnacle 300i dvb setup
DVB: registering new adapter (saa7134[0]).
DVB: registering frontend 1 (Zarlink MT352 DVB-T)...


and the card still don't work:


tzap -a1 "RTL"
using '/dev/dvb/adapter1/frontend0' and '/dev/dvb/adapter1/demux0'
tuning to 538000000 Hz
video pid 0x01b1, audio pid 0x01b2
status 00 | signal 000f | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 00 | signal 000f | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
..
..

dmesg shows:
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
saa7134[0]: mt352_pinnacle_init called
[..]


I also installed winxp and look for the firmware of the card. It's already 
1.11.  And the card work's fine with XP.



Nobody has any hint for me, what's going wrong?

Thanks in advance,
Dominik



More information about the linux-dvb mailing list