[linux-dvb] [BUG] kobject_register failed for ... BT878

Michael Krufky mkrufky at linuxtv.org
Thu Sep 1 03:19:23 CEST 2005


Lukas Kasprowicz wrote:
> Hi, Yesterday from irc. I tried your HOWTO, looks working fine, but with gentoo i get following:
> 
>>marina video4linux # scripts/merge-trees.sh
>>creating symlinks
>>patching file Make.config
>>patching file Makefile
>>patching file cx88-dvb.c
>>patching file saa7134-dvb.c
> 
> Looks good :)

Lukas-

Thank you for testing the v4l/dvb tree-merge scripts on your dvb-bt8xx 
board.  I've taken the liberty of cc'ing this to the mailing lists, 
because I don't know exactly how to fix your problem, and it would be a 
good idea to have it posted somewhere public.

>>marina video4linux # make install
>>
>>Eliminating old V4L modules (errors on this step is not a problem)..
>>make: [rminstall] Fehler 1 (ignoriert)
>>
>>
>>Installing new V4L modules at corresponding Kernel dir...
>>install -d /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/common
>>install -m 644 -c 
>>ir-common.ko /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/common
>>install -d /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/dvb/frontends
>>install -m 644 -c cx22702.ko dvb-pll.ko lgdt330x.ko or51132.ko tda1004x.ko 
>>mt352.ko sp887x.ko nxt6000.ko cx24110.ko 
>>or51211.ko /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/dvb/frontends
>>install -d /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/dvb/bt8xx
>>install -m 644 -c bt878.ko dvb-bt8xx.ko dst.ko 
>>dst_ca.ko /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/dvb/bt8xx
>>install -d /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/video
>>install -m 644 -c btcx-risc.ko bttv.ko tda9887.ko tuner.ko tvaudio.ko 
>>tveeprom.ko saa6588.ko tvmixer.ko v4l1-compat.ko v4l2-common.ko video-buf.ko 
>>video-buf-dvb.ko ir-kbd-gpio.ko ir-kbd-i2c.ko 
>>msp3400.ko /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/video
>>install -d /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/video/cx88
>>install -m 644 -c cx8800.ko cx8802.ko cx88-alsa.ko  cx88-blackbird.ko 
>>cx88xx.ko 
>>cx88-dvb.ko /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/video/cx88
>>install: cannot stat `cx88-alsa.ko': No such file or directory
>>make: [install] Fehler 1 (ignoriert)
>>install -d /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/video/saa7134
>>install -m 644 -c saa6752hs.ko saa7134.ko saa7134-empress.ko 
>>saa7134-dvb.ko /lib/modules/2.6.12-gentoo-r9/kernel/drivers/media/video/saa7134
>>/sbin/depmod -a
> 
> OK it made those modules i need, too.

Looks like the scripts are working for you ;-)

> But oh no, what is this?
> 
> bt878_mem: 0xf103a000.
> kobject_register failed for tveeprom (-17)
>  [<c02a10bb>] kobject_register+0x6b/0x80
>  [<c0139770>] mod_sysfs_setup+0x50/0xb0
>  [<c013aa85>] load_module+0x955/0xa90
>  [<c013ac58>] sys_init_module+0x68/0x210
>  [<c01032d5>] syscall_call+0x7/0xb
> kobject_register failed for btcx_risc (-17)
>  [<c02a10bb>] kobject_register+0x6b/0x80
>  [<c0139770>] mod_sysfs_setup+0x50/0xb0
>  [<c013aa85>] load_module+0x955/0xa90
>  [<c013ac58>] sys_init_module+0x68/0x210
>  [<c01032d5>] syscall_call+0x7/0xb
> kobject_register failed for video_buf (-17)
>  [<c02a10bb>] kobject_register+0x6b/0x80
>  [<c0139770>] mod_sysfs_setup+0x50/0xb0
>  [<c013aa85>] load_module+0x955/0xa90
>  [<c013ac58>] sys_init_module+0x68/0x210
>  [<c01032d5>] syscall_call+0x7/0xb
> kobject_register failed for bttv (-17)
>  [<c02a10bb>] kobject_register+0x6b/0x80
>  [<c0139770>] mod_sysfs_setup+0x50/0xb0
>  [<c013aa85>] load_module+0x955/0xa90
>  [<c013ac58>] sys_init_module+0x68/0x210
>  [<c01032d5>] syscall_call+0x7/0xb
> bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded
> bt878: Bt878 AUDIO function found (0).
> ACPI: PCI Interrupt 0000:00:0a.1[A] -> Link [LNKC] -> GSI 10 (level, low) -> 
> IRQ 10
> bt878(0): Bt878 (rev 17) at 00:0a.1, irq: 10, latency: 32, memory: 0xdddff000
> DVB: registering new adapter (bttv0).
> DVB: registering frontend 0 (Conexant CX24110 DVB-S)...

It looks to me like BT878 (linux-dvb) is causing the problem, but it is 
the video4linux modules that are complaining... I'm kinda new to the 
bt878 stuff... Does anybody know what is happening here?

> If i am honest, the card has not worked before with linux. With Windows i get 
> some channels, but not everyone (1%).

huh?  I can understand if it never worked in linux, maybe some tweaks 
are necessary... but are you ALSO saying that it only works in windows 
1% of the time?!?  Maybe your board is broken?  Please clarify.

> Its a new card, Pinnacle PCTV 400i, but it should be the same card like the 
> pinnacle PCTV sat.
> Sometimes i get a lock with it, about ~10secs So i think it is a signal 
> stength problem. (Windows says 30% Signal)

Lock, nice... video?  How about analog video?  (if your board supports it)

> Oh i do not like Windows.

I dont like windows either... but sometimes it helps for troubleshooting 
this kind of thing...

> regards Lukas

-- 
Michael Krufky




More information about the linux-dvb mailing list