[linux-dvb] knc-1 dvb-c with cam

norbert linux-dvb at freakpixel.de
Thu Apr 20 19:40:12 CEST 2006


Am Donnerstag, 20. April 2006 18:13 schrieb Andrew de Quincey:
> On Thursday 20 April 2006 17:07, norbert wrote:
> > hello,
> >
> > i'm still having problems with my KNC 1 DVB-C card using a CAM.
> >
> > While using the card without the CAM plugged in I can watch all
> > unscrambled channels perfectly. But when I plug in my Alphacrypt Light
> > Cam there is no data coming out of /dev/dvb/adapter0/dvr0 using czap -r.
> >
> > 'modprobe budget-av' without the CAM and using 'czap -r ZDF' has
> > following output:
> > status 1f | signal 8a8a | snr f1f1 | ber 00195000 | unc 00000000 |
> > FE_HAS_LOCK
> >
> > and doing 'cat /dev/dvb/adapter0/dvr0 > /tmp/test' will fill the file
> > with data
> >
> > plugging in the CAM and doing 'czap -r ZDF'  again will output nearly the
> > same, except the ber value is now lower:
> > status 1f | signal 8a8a | snr f1f1 | ber 00029a90 | unc 00000000 |
> > FE_HAS_LOCK
> >
> > and doing 'cat /dev/dvb/adapter0/dvr0 > /tmp/test'  creates the file
> > without filling it with any data
> >
> > even removing now the CAM doesn't change anything
> > status 1f | signal 8a8a | snr f1f1 | ber 00029a90 | unc 00000000 |
> > FE_HAS_LOCK
> >
> > but when I doing rmmod budget-av & modprobe budget-av everything works
> > for the unscrambled channels perfectly
>
> I know what this is I think - I have a patch which should fix it.. will
> sort it out later. Does your card use a tda10021 demod?

Yes, thats right.



More information about the linux-dvb mailing list