[linux-dvb] av7110 problem

Phil Vid phil.vid at gmail.com
Tue Feb 7 03:48:18 CET 2006


On 2/7/06, Oliver Endriss <o.endriss at gmx.de> wrote:
> Phil Vid wrote:
> > Hi,
> >
> > I'm trying to diagnose a problem with a av7110 based Hauppauge Nexus-S
> > version 2 card with irdeto CA module. After a few days it fails to
> > receive encrypted channels. It happens irregularly, sometimes it will
> > happen after a day, sometimes after 3-4 days. The symptom is zero
> > traffic being sent from the card through to the user mode application,
> > even though the correct PID has been selected for filtering.
> >
> > I can see dumps of the PMT during the failure and the code appears to
> > correctly select the right ECM pid and send it through to the CAM.
> >
> > If I restart the code, which does a complete close and reopen of the
> > CA interface and other DVB interfaces, the channel tunes correctly
> > immediately. Also during the time it has failed, unscrambled channels
> > will tune correctly by filtering on their PID, suggesting it is a CA
> > related propblem.
> >
> > I would like to know there are any ideas on how I could diagnose this
> > further. Is it possible to determine whether the card is in fact
> > sending the ECM stream to the CAM?
> >
> > Any help that anyone may be able to provide would be greatly appreciated.
>
> Which driver are you using? Which firmware?
> Are there any 'ARM crashed' messages in the syslog?
>
> Oliver
>

Sorry, missed the useful info. Firmware rev dvb-ttpci-01.fw-261f. The
driver is from Mandrake kernel 2.6.11.
No 'ARM crashed' or any ARM/driver related messages have been seen.

Phil



More information about the linux-dvb mailing list