[linux-dvb] Asus My Cinema P7131 Dual

hermann pitton hermann.pitton at onlinehome.de
Sun Feb 12 18:56:24 CET 2006


Am Sonntag, den 12.02.2006, 17:18 +0200 schrieb Mikko Rönkkö:
> Hello
> 
> I have two asus hybrid cards. The analog works well, but the DVB-T side 
> has something wrong.
> 
> When I try scan:
> 
> [root at hondchan scan]# ./scan dvb-t/fi-Espoo
> scanning dvb-t/fi-Espoo
> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
> initial transponder 562000000 0 2 0 3 1 2 0
>  >>> tune to: 
> 562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
> WARNING: >>> tuning failed!!!
>  >>> tune to: 
> 562000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE 
> (tuning failed)
> WARNING: >>> tuning failed!!!
> ERROR: initial tuning failed
> dumping lists (0 services)
> Done.
> 
> 
> Any ideas how this issue could be solved?
> 
> 
> Here are the init messages for one card:
> 
> ACPI: PCI Interrupt 0000:01:0a.0[A] -> Link [LNK1] -> GSI 5 (level, low) 
> -> IRQ 5
> saa7133[1]: found at 0000:01:0a.0, rev: 208, irq: 5, latency: 32, mmio: 
> 0xe8006000
> saa7133[1]: subsystem: 1043:4862, board: ASUSTeK P7131 Dual 
> [card=78,autodetected]
> saa7133[1]: board init: gpio is 40000
> saa7133[1]/core: hwinit1
> tuner 3-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[1])
> tuner 3-004b: setting tuner address to 61
> tuner 3-004b: tuner: type set to tda8290+75a
> saa7133[1]: i2c eeprom 00: 43 10 62 48 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
> saa7133[1]: i2c eeprom 10: 00 01 20 00 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[1]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 03 01 01 03 08 ff 00 d6 ff ff ff ff
> saa7133[1]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[1]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 32 15 00 ff ff ff ff ff ff
> saa7133[1]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[1]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[1]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[1]/core: hwinit2
> saa7133[1]: registered device video1 [v4l2]
> saa7133[1]: registered device vbi1
> saa7133[1]: registered device radio1
> DVB: registering new adapter (saa7133[1]).
> DVB: registering frontend 1 (Philips TDA10046H DVB-T)...
> 
> I am running self compiled kernel version 2.6.15. The chips on the card 
> are SAA7134, TDA8275 and TDA10046. There is not problem with the signal, 
> since DVB-T settop box works with no problems. I fetched the firmware 
> last week and installed it as instructed.
> 
> 
> -Mikko
> 

Hi Mikko,

you probably try to use both antenna inputs at once and have the DVB-T
signal on the FM/RF input connector.

The antenna input switching for DVB-T is not yet implemented, because of
a missing API. Currently analog and DVB-T input will work by default on
the Cable/TV connector.

If you want to use both connectors at once without to plug around, using
radio once will switch to the FM/RF connector also for DVB-T until the
other inputs are used again.

Another workaround is to use/abuse a possible mute section for it in the
card's entry from the analog side in saa7134-cards.c.

		.radio = {
			.name = name_radio,
			.amux = TV,
			.gpio = 0x0200000,
		},
		.mute = {
			.name = name_mute,
			.amux = TV,
			.gpio = 0x0200000,
		},
	},
	[SAA7134_BOARD_SEDNA_PC_TV_CARDBUS] = {

Be aware that hardware mute in analog tv apps will switch away the
signal then, mute the mixer instead. Gpio pin 21 is used.

Feel free to improve the issue for your needs.

Cheers,
Hermann










More information about the linux-dvb mailing list