[linux-dvb] SAA7134 FlyDVB-T duo problem...

Hartmut Hackmann hartmut.hackmann at t-online.de
Tue Jun 6 00:24:00 CEST 2006


Hi, Frederico

Federico Cozzi wrote:
> Hi,
> I've a lifeview flydvb-t duo but i'm unable to get it working under 
> fedora core 5 (opensue 10.1: the same), the card was sold in bundle with 
> a Targa laptop in Lidl shops...
> Here is the dmesg log:
> 02:00.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7133/SAA7135 
> Video Broadcast Decoder (rev f0)
> Linux video capture interface: v1.00
> saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
> PCI: Enabling device 0000:02:00.0 (0000 -> 0002)
> ACPI: PCI Interrupt 0000:02:00.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 169
> saa7133[0]: found at 0000:02:00.0, rev: 240, irq: 169, latency: 0, mmio: 
> 0x42000000
> PCI: Setting latency timer of device 0000:02:00.0 to 64
> saa7133[0]: subsystem: 5168:0502, board: LifeView/Typhoon FlyDVB-T Duo 
> Cardbus [card=60,autodetected]
> saa7133[0]: board init: gpio is 210000
> saa7133[0]: i2c eeprom 00: 68 51 02 05 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
> saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 00 62 08 ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 03 03 01 01 03 08 ff 01 e4 ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 24 00 c2 96 10 05 01 01 16 32 15 ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
> tuner 1-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
> tuner 1-004b: setting tuner address to 61
> tuner 1-004b: tuner: type set to tda8290+75
> saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
> saa7133[0]: registered device vbi0
> saa7133[0]: registered device radio0
> 
> When i start to scan the stations with kaffeine (after i've loaded the 
> module with: modprobe saa7134-dvb), i get this error message:
> DVB: registering new adapter (saa7133[0]).
> DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...
> tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
> tda1004x: found firmware revision ff -- invalid
> tda1004x: booting from eeprom
> tda1004x: found firmware revision ff -- invalid
> tda1004x: firmware upload failed
> 
> Should i've to upgrade the firmware? Where can i find  a new one?
> Or the problem is somewehere else?
> Many thanks in advance
> Federico Cozzi
> 
The problem is - as you already found - that the channel decoder
could not load its firmware. Somebody else already reported this
but we could not identify the problem precisely. As far as i remember,
it vanished after a firmware update...
Do you have windows installed? If yes, please get a driver update
from lifeview and let the card run once in windows.
There is a basic firmware writer. I stated reworking it to make it
safer but ths is not finished yet. If you can't update / rewrite the
firmware through windows, please leave me a note, i will send you a
snapshot and a recent firmware image.

Hartmut



More information about the linux-dvb mailing list