[linux-dvb] No /dev/dvb/ with DViCO Fusion HDTV DVB-T Plus, Gentoo 2.6.16-r9

Michael Krufky mkrufky at linuxtv.org
Wed Jun 14 18:29:48 CEST 2006


Simon Arlott wrote:
> On 14/06/06 16:16, Michael Krufky wrote:
>   
>> Samuel Cook wrote:
>>     
>>> Apologies if this list is not the correct place for troubleshooting. 
>>> If it is not, please let me know and I'll redirect my queries elsewhere.
>>>  
>>> I'm having a lot of trouble getting my DViCo Fusion DVB-T Plus loaded
>>> properly.  It appears to be the 1.1 revision (the chip ends with a -39
>>> rather than a -19, which I believe is the indicator).  The card is
>>> detected; lspci gives correct information about the card, and
>>> /dev/v4l/video0 and vbi0 exist.  The problem is that /dev/dvb/ is not
>>> getting created.
>> I believe your problem is simply due to the fact that cx88-dvb isn't
>> loading automatically... try:
>>
>> modprobe cx88-dvb
>>
>> ...then what happens?
>>     
>
> It's compiled into the kernel... I suspect his problem is the same as the one I have, dvb-core is not initialised before it is used to created the devices.
>
> On 07/06/06 13:45, Johannes Stezenbach wrote:
>   
>> On Wed, Jun 07, 2006 at 12:36:27AM +0100, Simon Arlott wrote:
>>     
>>> The init function in dvbdev isn't called until after saa7134-dvb has
>>> finished initialising, so devices can't be registered properly. No-one
>>> else has replied about this yet and someone might the patch I made
>>> useful so here it is.
>>>       
>> I think a much simpler way to fix this would be to change
>>   module_init(init_dvbdev);
>> into
>>   subsys_initcall(init_dvbdev);
>>     
>
> Edit drivers/media/dvb/dvbdev.c

Sam,

Simon is suggesting that you apply the patch located at:

http://linuxtv.org/~mkrufky/pending/dvbdev-subsys-initcall.patch

Please let us know if this fixes it for you.

-- 
Michael Krufky





More information about the linux-dvb mailing list