[linux-dvb] AverTV A800 trouble

Klaus Frahm frahm at irsamc.ups-tlse.fr
Wed Jun 28 23:12:42 CEST 2006


On 28 Jun, Martin Habbecke wrote:
> Hi,
> 
> I own two AverTV A800 USB boxes and unfortunately have some trouble with one 
> of them. If I plug in the first one I get:
> 
> ------------------------------------
> Jun 28 21:51:52 shuttle usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and 
> address 7
> Jun 28 21:51:52 shuttle usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
> Jun 28 21:51:52 shuttle dvb-usb: found a 'AVerMedia AverTV DVB-T USB 2.0 
> (A800)' in warm state.
> Jun 28 21:51:52 shuttle dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream 
> to the software demuxer.
> Jun 28 21:51:52 shuttle DVB: registering new adapter (AVerMedia AverTV DVB-T 
> USB 2.0 (A800)).
> Jun 28 21:51:52 shuttle dib3000: Found a DiBcom 3000P.
> Jun 28 21:51:52 shuttle DVB: registering frontend 0 (DiBcom 3000P/M-C 
> DVB-T)...
> Jun 28 21:51:52 shuttle input: IR-receiver inside an USB DVB receiver 
> as /class/input/input2
> Jun 28 21:51:52 shuttle dvb-usb: schedule remote query interval to 150 msecs.
> Jun 28 21:51:52 shuttle dvb-usb: AVerMedia AverTV DVB-T USB 2.0 (A800) 
> successfully initialized and connected.
> ------------------------------------
> 
> The device then works perfectly. However, if I plug in the other one, I get:
> 
> ------------------------------------
> Jun 28 21:52:54 shuttle usb 1-1: new high speed USB device using ehci_hcd and 
> address 8
> Jun 28 21:52:54 shuttle usb 1-1: configuration #1 chosen from 1 choice
> Jun 28 21:52:54 shuttle dvb-usb: found a 'AVerMedia AverTV DVB-T USB 2.0 
> (A800)' in cold state, will try to load a firmware
> Jun 28 21:52:54 shuttle firmware_loading_store: unexpected value (0)
> Jun 28 21:52:54 shuttle dvb-usb: downloading firmware from file 
> 'dvb-usb-avertv-a800-02.fw'
> ------------------------------------
> 
> I have no idea why the first device is in "warm state" and the other in "cold 
> state". The only difference between the two devices I have found is their USB 
> ID. The working one has 07ca:a801, the non-working one 07ca:a800. Both boxes 
> work under Windows, so it doesn't seem to be a hardware problem. Does anyone 
> have an idea?
> 

I have an AverTV A800 USB box which does only connect in the cold state
(with an unpatched driver). I have mentioned this a few days ago in this
post: 
http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/2006-June/011072.html

There are two ways to get around, one is to reinitialize all USB-devices
by a hotplug script (after each plugging of the device) and the other
one is to patch the driver, to force a reconnect (see my other post for
details).

It may be possible that there are different versions of the AVerTV A800
out there, and I believe my USB box has the same USB ID than your
non-working one (07ca:a800). So in my case I am using a patched driver
(it is a very simple patch in which only a variable is set to true to
enforce an additional reconnect which makes the difference between cold
and warm state). I was hoping the maintainers could either integrate
this patch officially or clarify that it is not good for all versions
the device. 

In your case, I do not know if this patch may affect your working USB
device, since this one does not need an additional reconnect but maybe a
second reconnect is not a problem (????) or one could make a more
complicated patch taking into account the exact USB ID ? I myself have
no real expertise on this and apart of the simple reconnect-issue I have
no idea how the driver works in detail.

You can try my patch and if it does not work for your first USB-device
you can use the manual restart of the hotplug scripts (the command: 
"/etc/hotplug/usb.rc restart" ). This is not a satisfying solution but
it should also work.


Greetings,
Klaus.



More information about the linux-dvb mailing list