[linux-dvb] Trouble with Pinnacle 310i DVB-T

Cabrito Estrabico cabritoestrabico at wanadoo.fr
Wed Oct 11 01:47:52 CEST 2006


Hello,
I'm Ubuntu 6.06 LTS user on kernell 2.6.15-27-k7 with the last v4l-dvb 
sources compiled to make
this Pinnacle 310i runing dvb-t with dvb-fe-tda10046.fw firmware.
Being from France I use the secam videostandard and everything is ok for 
analogue tv.

Here is  the dmesg  output when probing saa7134 module with secam=l 
option :

[17179647.088000] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
[17179647.088000] **** SET: Misaligned resource pointer: f6594902 Type 
07 Len 0
[17179647.092000] ACPI: PCI Interrupt Link [APC2] enabled at IRQ 17
[17179647.092000] ACPI: PCI Interrupt 0000:05:07.0[A] -> Link [APC2] -> 
GSI 17 (level, low) -> IRQ 66
[17179647.092000] saa7133[0]: found at 0000:05:07.0, rev: 208, irq: 66, 
latency: 32, mmio: 0xd3000000
[17179647.092000] saa7133[0]: subsystem: 11bd:002f, board: Pinnacle PCTV 
310i [card=101,autodetected]
[17179647.092000] saa7133[0]: board init: gpio is 600c000
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 00: bd 11 2f 00 54 20 1c 00 43 
43 a9 1c 55 d2 b2 92
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff e0 60 06 ff 20 ff ff 00 
30 8d 2c 1a 07 ff ff
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 2c 01 02 02 01 04 31 98 
ff 00 a6 ff 21 00 c2
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 30: 96 10 03 32 15 20 ff ff 0c 
22 17 77 03 1c 88 97
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
ff ff ff ff ff ff ff
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
ff ff ff ff ff ff ff
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
ff ff ff ff ff ff ff
[17179647.240000] saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
ff ff ff ff ff ff ff
[17179647.344000] tuner 5-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
[17179647.396000] tuner 5-004b: setting tuner address to 61
[17179647.436000] tuner 5-004b: type set to tda8290+75a
[17179647.508000] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[17179647.508000] saa7133[0]: registered device vbi0
[17179647.508000] saa7133[0]: registered device radio0
[17179647.548000] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[17179647.548000] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xd3000000 irq 66 
registered as card -1



next, modprobe  saa1734-dvb :

[17179811.560000] DVB: registering new adapter (saa7133[0]).
[17179811.560000] DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...

then, scanning tuning data file :

[17179869.076000] tda1004x: setting up plls for 48MHz sampling clock
[17179869.344000] tda1004x: found firmware revision 20 -- ok

But scan result is :                            

ERROR: initial tuning failed
dumping lists (0 services)
Done.

and femon give :

using '/dev/dvb/adapter0/frontend0'
FE: Philips TDA10046H DVB-T (TERRESTRIAL)
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
status 00 | signal 8080 | snr 7f7f | ber 0001fffe | unc 00000000 |
..............  ....................  .............  
.....................  ........................
..............  ....................  .............  
.....................  ........................
etc etc
 
I want to add that I've already manage to have dvb-t on my Ubuntu with 
an other card.
So, from where come this trouble ; hardware, configuration ?

Thank you for any help you could give.

Cabrito

 




More information about the linux-dvb mailing list