[linux-dvb] (maybe) new working device : HVR1100 + saa7134

tomlohave at gmail.com tomlohave at gmail.com
Sun Oct 22 00:06:39 CEST 2006


Hello,

i've got a hvr 1100 but according to "lspci -v", it 's an unknown device :
(and i 've got the latest v4l-dvb drivers)
code :

0000:00:12.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7133 Video 
Broadcast Decoder (rev d1)
        Subsystem: Hauppauge computer works Inc.: Unknown device 6701
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 12
        Memory at e7101000 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
        Capabilities: [40] Power Management version 2

with this parameters, i've got tnt under my computer :

modprobe saa7134 card=101
modprobe saa7134-dvb

here is outpout from dmesg :

[17185529.712000] Linux video capture interface: v2.00
[17185529.820000] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
[17185529.824000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:12.0[A] -> Link [LNKB] -> 
GSI 12 (level, low) -> IRQ 12
[17185529.824000] saa7133[0]: found at 0000:00:12.0, rev: 209, irq: 12, 
latency: 32, mmio: 0xe7101000
[17185529.824000] saa7133[0]: subsystem: 0070:6701, board: Pinnacle PCTV 
310i [card=101,insmod option]
[17185529.828000] saa7133[0]: board init: gpio is 6400000
[17185530.004000] tuner 1-004b: chip found @ 0x96 (saa7133[0])
[17185530.052000] tuner 1-004b: setting tuner address to 61
[17185530.092000] tuner 1-004b: type set to tda8290+75a
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 00: 70 00 01 67 54 20 1c 00 43 
43 a9 1c 55 d2 b2 92
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 10: ff ff ff 0e ff 20 ff ff ff 
ff ff ff ff ff ff ff
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 32 32 01 01 33 88 
ff 00 aa ff ff ff ff
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff 
ff ff ff ff ff ff ff
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 32 15 
60 ff ff ff ff ff ff
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff 00 00 00 00 00 00 00 00 
00 00 00 00 00 00 00
[17185530.188000] saa7133[0]: i2c eeprom 60: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
00 00 00 00 00 00 00
[17185530.192000] saa7133[0]: i2c eeprom 70: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
00 00 00 00 00 00 00
[17185532.632000] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[17185532.632000] saa7133[0]: registered device vbi0
[17185532.632000] saa7133[0]: registered device radio0
[17185532.764000] saa7134_alsa: disagrees about version of symbol 
saa_dsp_writel
[17185532.764000] saa7134_alsa: Unknown symbol saa_dsp_writel
[17185532.764000] saa7134_alsa: Unknown symbol videobuf_dma_pci_unmap
[17185532.764000] saa7134_alsa: Unknown symbol videobuf_dma_pci_map
[17185532.764000] saa7134_alsa: Unknown symbol dmasound_exit
[17185532.764000] saa7134_alsa: Unknown symbol dmasound_init
[17185532.768000] saa7134_alsa: disagrees about version of symbol 
saa7134_set_dmabits
[17185532.768000] saa7134_alsa: Unknown symbol saa7134_set_dmabits
[17185874.936000] DVB: registering new adapter (saa7133[0]).
[17185874.936000] DVB: registering frontend 0 (Philips TDA10046H DVB-T)...

But nothing with analogic stations ( i live in France)

I try this :

modprobe saa7134 card=101 secam=l

Can someone help me ?

Thanks

(And sorry for my poor english ... french people :p)








More information about the linux-dvb mailing list