[linux-dvb] TechnoTrend Budget T-1500 DVB-T CI doesn't find any channels

Klaus Schmidinger Klaus.Schmidinger at cadsoft.de
Tue Oct 24 16:05:50 CEST 2006


Jon Forsberg wrote:
> Hello!
> I can't get my Budget T-1500 to find any channels. The modules seem to load 
> ok and I do a 'scan scan_example_file_for_my_country_and_town':
> 
> scanning scan_example_file_for_my_country_and_town
> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
> initial transponder 586000000 0 2 0 3 1 2 0
> initial transponder 538000000 0 2 0 3 1 2 0
> initial transponder 506000000 0 2 0 3 1 2 0
> initial transponder 698000000 0 2 0 3 1 2 0
> initial transponder 746000000 0 2 0 3 1 2 0
>>>> tune to: 
> 586000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
> WARNING: >>> tuning failed!!!
>>>> tune to: 586000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE (tuning failed)
> WARNING: filter timeout pid 0x0011
> WARNING: filter timeout pid 0x0000
> WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>>> tune to: 538000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
> WARNING: filter timeout pid 0x0011
> WARNING: filter timeout pid 0x0000
> WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>>> tune to: 506000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
> WARNING: filter timeout pid 0x0011
> WARNING: filter timeout pid 0x0000
> WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>>> tune to: 698000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
> WARNING: filter timeout pid 0x0011
> WARNING: filter timeout pid 0x0000
> WARNING: filter timeout pid 0x0010
>>>> tune to: 746000000:INVERSION_AUTO:BANDWIDTH_8_MHZ:FEC_2_3:FEC_NONE:QAM_64:TRANSMISSION_MODE_8K:GUARD_INTERVAL_1_8:HIERARCHY_NONE
> WARNING: filter timeout pid 0x0011
> WARNING: filter timeout pid 0x0000
> WARNING: filter timeout pid 0x0010
> dumping lists (0 services)
> Done.
> 
> So it didn't find anything(?). The frequencies and parameters I use are 
> correct for my location (I have checked). I have tried to do a scan with 
> Kaffeine (0.6) as well - same result. Am I missing something obvious?

Sounds like the same problem I had. The card generates a +5V power
supply for active antennas. If your antenna shorts the power, the
card won't receive anything.

There is a jumper on the card which you can remove to turn the power off.

Klaus



More information about the linux-dvb mailing list