[linux-dvb] Terratec Cinergy HT PCMCIA

Elias Carotti elias.carotti at gmail.com
Sun Sep 24 11:18:26 CEST 2006


Hello,
I bought the Terratec Cinergy HT PCMCIA which include both an analog part and
a DVB-T tuner. It seems none of them is working for me under Linux.

When I plug the card in I get the following messages:

PCI: moved device 0000:02:00.0 resource 0 (200) to 64000000
Linux video capture interface: v2.00
i2c-core: driver [ir-kbd-i2c] registered
saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
saa7130/34: snapshot date 2006-07-17
PCI: Enabling device 0000:02:00.0 (0000 -> 0002)
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:00.0[A] -> GSI 20 (level, low) -> IRQ 16
saa7133[0]: found at 0000:02:00.0, rev: 209, irq: 16, latency: 0, mmio:
0x64000000
PCI: Enabling bus mastering for device 0000:02:00.0
PCI: Setting latency timer of device 0000:02:00.0 to 64
saa7133[0]: subsystem: 153b:1172, board: UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
saa7133[0]: board init: gpio is 0
i2c_adapter i2c-1: adapter [saa7133[0]] registered
i2c-dev: adapter [saa7133[0]] registered as minor 1
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x7a, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x47, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] W, addr=0x50, len=1
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x50, len=128
saa7133[0]: i2c eeprom 00: 3b 15 72 11 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7133[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 86 0f ff 20 ff 00 01 50 32 79 01 3c ca 50
saa7133[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 02 03 01 00 06 ff 00 1b 02 51 96 2b
saa7133[0]: i2c eeprom 30: a7 58 7a 1f 03 8e 84 5e da 7a 04 b3 05 87 b2 3c
saa7133[0]: i2c eeprom 40: ff 21 00 c2 96 10 03 22 15 10 fd 79 44 9f c2 8f
saa7133[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7133[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x00, len=0
....
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x07, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x08, len=0
saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x10  [???]
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x09, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x0a, len=0
......
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x4a, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x4b, len=0
saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0x96  [???]
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x4c, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x4d, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x4e, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x4f, len=0
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x50, len=0
saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa0  [eeprom]
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x51, len=0
saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa2  [???]
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x52, len=0
saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa4  [???]
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x53, len=0
saa7133[0]: i2c scan: found device @ 0xa6  [???]
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x54, len=0
.........
i2c_adapter i2c-1: master_xfer[0] R, addr=0x7f, len=0
saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7133[0]: registered device vbi0



which, apparently, means that the card is recognized as a saa713x and the
proper driver is loaded. I tried to follow the instructions on the wiki,
using tvtune and trying different combinations of tuner/card parameters when
loading the module, but I have been unlucky and, again, none of them worked
for me.

For what concerns the DVB part, it seems nothing happens when I load
saa7134-dvb, neither a device file is created under /dev (I am using udev
which is working pretty well for what concerns the rest) nor any message
seems to be logged.

Does anyboy know how to make this card work under Linux (I am using kernel
2.6.17-gentoo-r7)?

Thanks in advance,
Elias



More information about the linux-dvb mailing list