[linux-dvb] nobody using snd-usb-audio here, I am getting crazy.

Markus Rechberger mrechberger at gmail.com
Tue Dec 4 17:38:33 CET 2007


On Dec 4, 2007 7:43 AM, kevin liu <lwtbenben at gmail.com> wrote:
> > you cannot playback anything on your tv tuner device, onl capture audio data.
> >
> > try arecord -l
>
> Dear Markus,
>     I cat /proc/asound/pcm, getting
> """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
> kevin at ubuntukevin:~$ cat /proc/asound/pcm
> 00-01: CMI9880 Digital : CMI9880 Digital : playback 1 : capture 1
> 00-00: CMI9880 : CMI9880 : playback 1 : capture 2
> 01-00: USB Audio : USB Audio : capture 1
> """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
>     I arecord -l, getting
> """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
> kevin at ubuntukevin:~$ arecord -l
> **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
> card 0: Intel [HDA Intel], device 0: CMI9880 [CMI9880]
>   Subdevices: 2/2
>   Subdevice #0: subdevice #0
>   Subdevice #1: subdevice #1
> card 0: Intel [HDA Intel], device 1: CMI9880 Digital [CMI9880 Digital]
>   Subdevices: 1/1
>   Subdevice #0: subdevice #0
> card 1: Controlle [USB 2.0 Video Capture Controlle], device 0: USB
> Audio [USB Audio]
>   Subdevices: 1/1
>   Subdevice #0: subdevice #0
> """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
>     I think using
>             arecord -D hw:1,0 -r 48000 -c 2 -f S16_LE | aplay -D hw:0,0
>     will give me the correct sound, but this also doesn't work for me.
>     And last night I play the sound correctly by accident, however,
> after I replugged my tv card, the sound went away and I can not get it
> anymore.
>    Strangely. :-(
>

I guess you have to toggle a few bits/registers in your videodriver to
enable audio.

Markus



More information about the linux-dvb mailing list