[linux-dvb] Hauppage HVR-950 on Opensuse 10.3

cl at qgenuity.com cl at qgenuity.com
Wed Dec 3 00:49:55 CET 2008


I recently tried to install an Hauppage HVR-950 on opensuse 10.3 the
system is an AMD64 with kernel 2.6.22.19 using the v4l-dvb software.

What I did:

1) Firmware:
wget
http://www.steventoth.net/linux/xc5000/HVR-12x0-14x0-17x0_1_25_25271_WHQL.zip

unzip HVR-12x0-14x0-17x0_1_25_25271_WHQL.zip Driver85/hcw85bda.sys
./extract_xc3028.pl
cp xc3028-v27.fw /lib/firmware

(The firmware is there in the /lib/firmware directory)

2) Downloaded drivers with hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb

3) make & make install in v4l-dvb directory

4) Plugged usb dongle into machine

The result that I get is:

au0828: disagrees about version of symbol tveeprom_read
au0828: Unknown symbol tveeprom_read
au0828: disagrees about version of symbol tveeprom_hauppauge_analog
au0828: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
au0828: disagrees about version of symbol tveeprom_read
au0828: Unknown symbol tveeprom_read
au0828: disagrees about version of symbol tveeprom_hauppauge_analog
au0828: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog
au0828: disagrees about version of symbol tveeprom_read
au0828: Unknown symbol tveeprom_read
au0828: disagrees about version of symbol tveeprom_hauppauge_analog
au0828: Unknown symbol tveeprom_hauppauge_analog

no /dev/video0 device is created and it looks as if the hardware is not
installed. What am I doing wrong?




More information about the linux-dvb mailing list