[linux-dvb] HVR4000 & DVB-S2 - What am I doing wrong ;-)

boppdvb at digestive.jpl.se boppdvb at digestive.jpl.se
Tue Jan 1 11:50:00 CET 2008


Hi!

Now I've been trying a little again, but with the same bad result :(

I patched with this new patch from 2007-12-15 instead.

make clean; make distclean

reboot

make all; make install

reboot

lsmod:
Module                  Size  Used by
lirc_mceusb2           12356  1
lirc_dev               13816  1 lirc_mceusb2
nvidia               8888772  36
cx88_dvb               16328  0
cx88_vp3054_i2c         4672  1 cx88_dvb
cx8802                 17860  1 cx88_dvb
cx88xx                 65124  2 cx88_dvb,cx8802
ir_common              33540  1 cx88xx
tveeprom               18448  1 cx88xx
videodev               27136  1 cx88xx
v4l2_common            19264  2 cx88xx,videodev
v4l1_compat            13188  1 videodev
btcx_risc               6088  2 cx8802,cx88xx
video_buf_dvb           7108  1 cx88_dvb
dvb_core               83824  1 video_buf_dvb
video_buf              23108  4 cx88_dvb,cx8802,cx88xx,video_buf_dvb
cx24116                17168  1
isl6421                 4096  1

./scan2 -t 2 "SVT HD"

reading channels from file '/root/.szap/channels.conf'
zapping to 3 'SVT HD':
sat 1, frequency = 11421 MHz H, symbolrate 25000000, vpid = 0x0200, apid 
= 0x0280 sid = 0x0ed9 (fec = -2147483648, mod = 2)
Querying info .. Delivery system=DVB-S2
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
----------------------------------> Using 'Conexant CX24116/CX24118' 
DVB-S
diseqc: sat_no:1 pol_vert:0 hi_band:0 cmd:e0 10 38 f6 wait:0

do_tune: API version=2, delivery system = 2
do_tune: Frequency = 1671000, Srate = 25000000 (DVB-S2)
do_tune: Frequency = 1671000, Srate = 25000000 (SET_PARAMS)


status 03 | signal d0c0 | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |
...
status 01 | signal d0c0 | snr 0000 | ber 00000000 | unc 00000000 |


dmesg:
cx24116_firmware_ondemand: Waiting for firmware upload 
(dvb-fe-cx24116.fw)...
cx24116_firmware_ondemand: Waiting for firmware upload(2)...
cx24116_load_firmware: FW version 1.20.79.0
cx24116_firmware_ondemand: Firmware upload complete
dvb_frontend_ioctl: DVBFE_GET_INFO
dvb_frontend_ioctl: FESTATE_RETUNE: fepriv->state=2
dvb_frontend_ioctl: DVBFE_GET_INFO
dvb_frontend_ioctl: FESTATE_RETUNE: fepriv->state=2



I still get the same result.

I have a quite old firmware I think, has anything changed in it the last 
months?

Thanks for the help!

Best Regards, Lars Fredriksson


On Mon, Dec 31, 2007 at 02:08:59PM +0300, Igor wrote:
> 
> > This is what I've done:
> > 
> > Downloaded the latest hg from http://jusst.de/hg/multiproto
> 
> OK
> 
> 
> > Patched it with this patch:
> > http://www.mail-archive.com/linux-dvb@linuxtv.org/msg28003/multiproto-hvr4k.patch.bz2
> 
> 
> please, use latest version from 15.12.2007
> http://www.mail-archive.com/linux-dvb@linuxtv.org/msg28020.html
> 
> > make all; make install
> 
> please, try to restart after make install
> 
> 
> 
> Igor
> 



More information about the linux-dvb mailing list