[linux-dvb] HVR-950 audio now working

Devin Heitmueller devin.heitmueller at gmail.com
Mon Jan 7 04:11:55 CET 2008


Looks like, as a result of Mauro's 6952 commit, audio on the HVR-950
appears to be working (assuming I run the following command while
running tvtime):

sox -r 48000 -w -c 2 -t ossdsp /dev/dsp1 -t ossdsp /dev/dsp

My personal thanks to Mauro for integrating Markus's code for this
support, and of course to Markus for writing the original code and
allowing it to be integrated into the codebase.

It might be worth noting for anybody running Ubuntu 7.10 with the
latest kernel updates that the em28xx-alsa driver does not load
properly showing errors in dmesg output such as:

[  128.384000] em28xx_audio: disagrees about version of symbol snd_pcm_new
[  128.384000] em28xx_audio: Unknown symbol snd_pcm_new

This appears to be a problem with the way they build the snd-pcm.ko in
the linux-backports-modules-2.6.22-14.10.  If you remove that package
(which causes the kernel to use the snd-pcm.ko that ships with the
2.6.22 kernel instead of the one in
/lib/modules/2.6.22-14-generic/updates, then the em28xx-alsa module
will successfully load.

It's worth noting that there has also been an ongoing discussion on
mcentral.de's mailing list regarding this problem, so the problem does
not appear to have any relation to the linux-dvb's integration of the
new module.

-- 
Devin J. Heitmueller
http://www.devinheitmueller.com
AIM: devinheitmueller



More information about the linux-dvb mailing list