[linux-dvb] WinTV HVR 1300 Analog Tuner issue

Frederic CAND frederic.cand at anevia.com
Tue May 6 16:32:26 CEST 2008


Jean-Louis Dupond a écrit :
> Define 'Does not work' ...
> 
> Frederic CAND schreef:
>> Dear all,
>>
>> I'm using kernel 2.6.22.19 and I can't make the analog tuner of my hvr 
>> 1300 work. Anything special to do more than with any other tv card ? 
>> (I'm using a KNC One TV Station DVR, based on saa7134, saa6752hs and 
>> tda9887 and it's working - almost - fine ...)
>>   
> 
> 
> _______________________________________________
> linux-dvb mailing list
> linux-dvb at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
> 
a coworker of mine gave that diff :

  /* 130-139 */
     { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DBH_E"},
     { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DIH_E"},
     { TUNER_ABSENT,        "TCL MFPE05_2_U"},
-    { TUNER_ABSENT,        "Philips FMD1216MEX"},

par

/* 130-139 */
     { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DBH_E"},
     { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DIH_E"},
     { TUNER_ABSENT,        "TCL MFPE05_2_U"},
+    { TUNER_PHILIPS_FMD1216ME_MK3,        "Philips FMD1216MEX"},

to be applied to tveeprom.c and it works now

however I'm not using 2.6.22.19 v4l drivers anymore, but a snapshot that 
Hermann Pitton advised me to use :

http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/rev/d6660f8c6dbb

I had troubles making my KNC TV Station DVR work (based on saa7134 and 
saa6752hs chips) and this snapshot solved my problem (sound with tuner).

Now I'm stuck with another issue : how can I get the audio (with tuner 
or the audio input of the board) work ? the PS does not contain an audio 
track, and the VIDIOC_QUERYCAP fills the capability field without the 
V4L2_CAP_AUDIO flag, the and the VIDIOC_ENUMAUDIO and VIDIOC_G_AUDIO 
return -1. Anything special to do to get sound in the PS ?



-- 
CAND Frederic
Product Manager
ANEVIA



More information about the linux-dvb mailing list