[linux-dvb] WinTV HVR 1300 Analog Tuner issue

Frederic CAND frederic.cand at anevia.com
Wed May 7 12:12:59 CEST 2008


Frederic CAND a écrit :
> Jean-Louis Dupond a écrit :
>> Define 'Does not work' ...
>>
>> Frederic CAND schreef:
>>> Dear all,
>>>
>>> I'm using kernel 2.6.22.19 and I can't make the analog tuner of my hvr 
>>> 1300 work. Anything special to do more than with any other tv card ? 
>>> (I'm using a KNC One TV Station DVR, based on saa7134, saa6752hs and 
>>> tda9887 and it's working - almost - fine ...)
>>>   
>>
>> _______________________________________________
>> linux-dvb mailing list
>> linux-dvb at linuxtv.org
>> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb
>>
> a coworker of mine gave that diff :
> 
>   /* 130-139 */
>      { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DBH_E"},
>      { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DIH_E"},
>      { TUNER_ABSENT,        "TCL MFPE05_2_U"},
> -    { TUNER_ABSENT,        "Philips FMD1216MEX"},
> 
> par
> 
> /* 130-139 */
>      { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DBH_E"},
>      { TUNER_ABSENT,        "TCL M2523_3DIH_E"},
>      { TUNER_ABSENT,        "TCL MFPE05_2_U"},
> +    { TUNER_PHILIPS_FMD1216ME_MK3,        "Philips FMD1216MEX"},
> 
> to be applied to tveeprom.c and it works now
> 
> however I'm not using 2.6.22.19 v4l drivers anymore, but a snapshot that 
> Hermann Pitton advised me to use :
> 
> http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/rev/d6660f8c6dbb
> 
> I had troubles making my KNC TV Station DVR work (based on saa7134 and 
> saa6752hs chips) and this snapshot solved my problem (sound with tuner).
> 
> Now I'm stuck with another issue : how can I get the audio (with tuner 
> or the audio input of the board) work ? the PS does not contain an audio 
> track, and the VIDIOC_QUERYCAP fills the capability field without the 
> V4L2_CAP_AUDIO flag, the and the VIDIOC_ENUMAUDIO and VIDIOC_G_AUDIO 
> return -1. Anything special to do to get sound in the PS ?
> 
> 
> 
ok my mistake, I forgot to compile with CONFIG_VIDEO_CX2341X=m
now, sound is included in my PS, ... but there is sound only with 
composite/svideo, not with tuner
I tried that patch :
http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/rev/dc1ffef8197b

but it does not change anything

any clue ?



-- 
CAND Frederic
Product Manager
ANEVIA



More information about the linux-dvb mailing list