[linux-dvb] Problems with new S2API and DVB-T

Jose Alberto Reguero jareguero at telefonica.net
Tue Oct 7 11:34:05 CEST 2008


El Martes, 7 de Octubre de 2008, Steven Toth escribió:
> Jose Alberto Reguero wrote:
> > I am trying to use the new API for DVB-T and I have some problems. They
> > are not way to set code_rate_HP, code_rate_LP, transmission_mode, and
> > guard_interval , and the default values are 0, that are not the AUTO
> > ones. Also the bandwidth is not treated well. The attached patch is a
> > workaround that works for me.
>
> Hi Jose,
>
> Thanks for your patch.
>
> I've taken a different approach and added support for
> DTV_TRANSMISSION_MODE, DTV_HIERARCHY, DTV_GUARD_INTERVAL,
> DTV_CODE_RATE_HP and DTV_CODE_RATE_LP, so this will probably help.
>
> In terms of the bandwidth changes, you realise that you have to
> bandwidth in units of HZ via the S2API? If you're doing this then I do
> not see why the bandwidth code is failing. We have some backward compat
> code which should be cleanly taking care of this, proving you pass HZ
> into the S2API.
>
> One interest point is that we may want to pick sensible defaults for the
> cache values during initialisation (which doesn't currently happen).
> Applications that rely on default behaviour could be failing... although
> Kaffeine, Myth, VDR and tzap applications are not experiencing this issue.
>
> http://linuxtv.org/hg/~stoth/s2
>
> Could you pull this tree and try again? (Remember to change your
> bandwidth values to HZ, I.e. 8000000.
>
> Thanks again,
>
> Steve

It works ok.
Thanks.

Jose Alberto




More information about the linux-dvb mailing list