[linux-dvb] Problems with new S2API and DVB-T

Steven Toth stoth at linuxtv.org
Tue Oct 7 16:44:30 CEST 2008


Jose Alberto Reguero wrote:
> El Martes, 7 de Octubre de 2008, Steven Toth escribió:
>> Jose Alberto Reguero wrote:
>>> I am trying to use the new API for DVB-T and I have some problems. They
>>> are not way to set code_rate_HP, code_rate_LP, transmission_mode, and
>>> guard_interval , and the default values are 0, that are not the AUTO
>>> ones. Also the bandwidth is not treated well. The attached patch is a
>>> workaround that works for me.
>> Hi Jose,
>>
>> Thanks for your patch.
>>
>> I've taken a different approach and added support for
>> DTV_TRANSMISSION_MODE, DTV_HIERARCHY, DTV_GUARD_INTERVAL,
>> DTV_CODE_RATE_HP and DTV_CODE_RATE_LP, so this will probably help.
>>
>> In terms of the bandwidth changes, you realise that you have to
>> bandwidth in units of HZ via the S2API? If you're doing this then I do
>> not see why the bandwidth code is failing. We have some backward compat
>> code which should be cleanly taking care of this, proving you pass HZ
>> into the S2API.
>>
>> One interest point is that we may want to pick sensible defaults for the
>> cache values during initialisation (which doesn't currently happen).
>> Applications that rely on default behaviour could be failing... although
>> Kaffeine, Myth, VDR and tzap applications are not experiencing this issue.
>>
>> http://linuxtv.org/hg/~stoth/s2
>>
>> Could you pull this tree and try again? (Remember to change your
>> bandwidth values to HZ, I.e. 8000000.
>>
>> Thanks again,
>>
>> Steve
> 
> It works ok.
> Thanks.

Thanks for testing Jose, regards.

- Steve




More information about the linux-dvb mailing list