[linux-dvb] random "no frontend was attached"

Tomasz Chmielewski mangoo at wpkg.org
Tue Jan 6 19:30:08 CET 2009


I have a DVB USB device which identifies as:

# lsusb
Bus 001 Device 006: ID 04ca:f001 Lite-On Technology Corp.


Randomly, upon machine bootup, it is not detected properly ("no frontend was attached"):

usb 1-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4                                                              
usb 1-6: configuration #1 chosen from 1 choice                                                                               
dvb-usb: found a 'LITE-ON USB2.0 DVB-T Tuner' in warm state.                                                                 
dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.                                              
DVB: registering new adapter (LITE-ON USB2.0 DVB-T Tuner)                                                                    
dvb-usb: no frontend was attached by 'LITE-ON USB2.0 DVB-T Tuner'                                                            
input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /class/input/input6                                                         
dvb-usb: schedule remote query interval to 150 msecs.                                                                        
dvb-usb: LITE-ON USB2.0 DVB-T Tuner successfully initialized and connected.


As a result, using DVB is impossible until I plug the device out 
and plug it in again.

This is the only solution to bring it back to life - if I remove
DVB modules and insert them again, I get:

dvb-usb: bulk message failed: -22 (1/2)                                                                                      
dvb-usb: bulk message failed: -22 (1/-150651080)                                                                             
dvb-usb: bulk message failed: -22 (1/662)                                                                                    
dvb-usb: bulk message failed: -22 (1/1024)                                                                                   
dvb-usb: bulk message failed: -22 (1/2)          


Are there any "better" solutions to that, other then re-inserting the USB device?
If not, what could be the cause of it?

I use Linux kernel 2.6.28.


-- 
Tomasz Chmielewski
http://wpkg.org



More information about the linux-dvb mailing list