[linux-dvb] The USB device VID in Linux is difference with in Windows

Zhouping Liu sanweidaying at gmail.com
Wed Sep 21 09:24:42 CEST 2011


hi, guys,
I have a Hauppauge product, but it can't support on Linux, and I'd
like have a try
to compose a new driver for it.
the product details info:
 - name: Hauppauge DMB-T MiniStick(it only use on HongKong and China)
 - VID: 2040
 - PID: 5020
...
I got the above info from Win 7, but when I hot plug it into Linux, it
can't enable but with
these info:
$ dmesg
...
...
[406600.393164] usb 1-8: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13
[406600.507446] usb 1-8: config 1 interface 0 altsetting 1 bulk
endpoint 0x81 has invalid maxpacket 64
[406600.507454] usb 1-8: config 1 interface 0 altsetting 1 bulk
endpoint 0x1 has invalid maxpacket 64
[406600.507459] usb 1-8: config 1 interface 0 altsetting 1 bulk
endpoint 0x2 has invalid maxpacket 64
[406600.507464] usb 1-8: config 1 interface 0 altsetting 1 bulk
endpoint 0x8A has invalid maxpacket 64
[406600.507687] usb 1-8: New USB device found, idVendor=3344, idProduct=5020
[406600.507692] usb 1-8: New USB device strings: Mfr=0, Product=0,
SerialNumber=3
[406600.507695] usb 1-8: SerialNumber: 䥈児

yes, the idVendor is 3344, not 2040, but I'm sure it's 2040 in
Windows, and the Hauppauge's vendor id is 2040,
and it can't read out the SerialNumber.
so I'm doubt the firmware in the product has some special data. I'm a
newer to usb, can anyone know why?
or what's the trouble with it?
any comments are welcome.

thanks,
best Regards.
Zhouping



More information about the linux-dvb mailing list