Hi-<br>
<br>
I started this as a mythtv thread, trying to figure out why some recordings with my new DViCO FusionHDTV 5 lite are corrupt. <br>
<br>

My mythtv system has 1xHauppauge PVR-350, 1xHauppauge PVR-500 using ivtv 0.4, and a newly
added DViCO FusionHDTV 5 Lite using DVB drivers from CVS of about a week and a half ago with kernel 2.6.14.&nbsp;&nbsp; 1x200GB
seagate+1x300GB seagate HD LVM with XFS for /video and 1x40GB seagate
for FC4 OS. I have DMA enabled. DVI out via fx5200 at 1280x768.&nbsp;
Chaintech nforce2 mobo, AMD2900 with 1gb ram.&nbsp; <br>
<br>
All 4 tuners can
capture on their own with no problems.&nbsp; I can capture with all 3
Hauppauge tuners at the same time no problems.&nbsp; Trying to capture
with the FusionHDTV 5 lite while concurrently capturing with the
PVR-500 tuners (either one or both)&nbsp; results in normal recordings.
&nbsp; The only time I get corrupt recordings with the FusionHDTV 5
lite, is if I am concurrently trying to record with the PVR-350.&nbsp;
The recordings just have some random scrambled bars, squares.&nbsp;
Audio seems unaffected.&nbsp; Nothing shows up in dmesg or mythtv logs.<br>
<br>
I've tried removing the PVR-500, and all kinds of combinations of
slots.&nbsp; The FusionHDTV5 lite does not share an IRQ address with
either of the PVR-xxx cards.&nbsp; Any ideas?&nbsp; Any ideas where to
look?&nbsp; Relevant parts of dmesg from card init follows.&nbsp;
Thanks,<br>
<br>
Mike<br>
-------------------------------------------------<br>
Linux video capture interface: v1.00<br>
ivtv:&nbsp; ==================== START INIT IVTV ====================<br>
ivtv:&nbsp; version 0.4.0 (tagged release) loading<br>
ivtv:&nbsp; Linux version: 2.6.14-1.1637_FC4 686 REGPARM 4KSTACKS gcc-4.0<br>
ivtv:&nbsp; In case of problems please include the debug info<br>
ivtv:&nbsp; between the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines when<br>
ivtv:&nbsp; mailing the ivtv-devel mailinglist.<br>
ivtv0: Autodetected WinTV PVR 350 card (iTVC15 based)<br>
ACPI: PCI Interrupt Link [LNK1] enabled at IRQ 11<br>
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:0a.0[A] -&gt; Link [LNK1] -&gt; GSI 11 (level, low) -&gt; IRQ 11<br>
ivtv0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)<br>
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tveeprom, addr=50]<br>
tveeprom 2-0050: Hauppauge model 48132, rev K168, serial# 7520207<br>
tveeprom 2-0050: tuner model is LG TAPE H001F MK3 (idx 68, type 47)<br>
tveeprom 2-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)<br>
tveeprom 2-0050: audio processor is MSP4448 (idx 27)<br>
tveeprom 2-0050: decoder processor is SAA7115 (idx 19)<br>
tveeprom 2-0050: has radio, has IR remote<br>
tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)<br>
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), addr=61]<br>
saa7115 2-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)<br>
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=saa7115, addr=21]<br>
saa7127 2-0044: saa7127 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)<br>
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=saa7127, addr=44]<br>
msp3400 2-0040: chip=MSP4448G-A2 +nicam +simple +simpler +radio mode=simpler<br>
msp3400 2-0040: msp34xxg daemon started<br>
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=MSP4448G-A2, addr=40]<br>
tda9887 2-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)<br>
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tda9887, addr=43]<br>
ivtv0: loading /lib/modules/ivtv-fw-enc.bin<br>
ivtv0: loading /lib/modules/ivtv-fw-dec.bin<br>
ivtv0: Encoder revision: 0x02050032<br>
ivtv0: Decoder revision: 0x02020023<br>
ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)<br>
ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)<br>
ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)<br>
ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB total)<br>
ivtv0: Create encoder radio stream<br>
ivtv0: Allocate DMA decoder MPEG stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)<br>
ivtv0: Allocate DMA decoder VBI stream: 512 x 2048 buffers (1024KB total)<br>
ivtv0: Create decoder VOUT stream<br>
ivtv0: Allocate DMA decoder YUV stream: 24 x 43200 buffers (1024KB total)<br>
ivtv0: loading /lib/modules/ivtv_init_mpeg.bin<br>
tuner 2-0061: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series))<br>
ivtv0: Initialized WinTV PVR 350, card #0<br>
ivtv:&nbsp; ======================&nbsp; NEXT CARD&nbsp; ======================<br>
ivtv1: Autodetected WinTV PVR 150 card (iTVC16 based)<br>
ACPI: PCI Interrupt Link [LNK4] enabled at IRQ 9<br>
PCI: setting IRQ 9 as level-triggered<br>
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:08.0[A] -&gt; Link [LNK4] -&gt; GSI 9 (level, low) -&gt; IRQ 9<br>
ivtv1: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)<br>
ivtv1: i2c attach to card #1 ok [client=tveeprom, addr=50]<br>
tuner 3-0060: TEA5767 detected.<br>
tuner 3-0060: chip found @ 0xc0 (ivtv i2c driver #1)<br>
ivtv1: i2c attach to card #1 ok [client=(tuner unset), addr=60]<br>
tuner 3-0060: type set to 62 (Philips TEA5767HN FM Radio)<br>
tuner 3-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #1)<br>
ivtv1: i2c attach to card #1 ok [client=(tuner unset), addr=61]<br>
tda9887 3-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #1)<br>
ivtv1: i2c attach to card #1 ok [client=tda9887, addr=43]<br>
tveeprom 3-0050: Hauppauge model 23552, rev D492, serial# 7855692<br>
tveeprom 3-0050: tuner model is Philips FQ1236A MK4 (idx 92, type 57)<br>
tveeprom 3-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)<br>
tveeprom 3-0050: second tuner model is Philips TEA5768HL FM Radio (idx 101, type 62)<br>
tveeprom 3-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)<br>
tveeprom 3-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)<br>
tveeprom 3-0050: has radio, has no IR remote<br>
ivtv1: This is the first unit of a PVR500<br>
cx25840 3-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #1)<br>
spurious 8259A interrupt: IRQ7.<br>
cx25840 3-0044: loaded /lib/modules/HcwMakoA.ROM firmware (14264 bytes)<br>
ivtv1: i2c attach to card #1 ok [client=cx25840, addr=44]<br>
wm8775 3-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #1)<br>
ivtv1: i2c attach to card #1 ok [client=wm8775, addr=1b]<br>
ivtv1: Detected a TEA5767 radio tuner. Enabling radio support.<br>
ivtv1: loading /lib/modules/ivtv-fw-enc.bin<br>
ivtv1: Encoder revision: 0x02050032<br>
ivtv1: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)<br>
ivtv1: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)<br>
ivtv1: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)<br>
ivtv1: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB total)<br>
ivtv1: Create encoder radio stream<br>
tuner 3-0061: type set to 57 (Philips FQ1236A MK4)<br>
ivtv1: Initialized WinTV PVR 500 (unit #1), card #1<br>
ivtv:&nbsp; ======================&nbsp; NEXT CARD&nbsp; ======================<br>
ivtv2: Autodetected WinTV PVR 150 card (iTVC16 based)<br>
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:09.0[A] -&gt; Link [LNK1] -&gt; GSI 11 (level, low) -&gt; IRQ 11<br>
ivtv2: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)<br>
ivtv2: i2c attach to card #2 ok [client=tveeprom, addr=50]<br>
tuner 4-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #2)<br>
ivtv2: i2c attach to card #2 ok [client=(tuner unset), addr=61]<br>
tda9887 4-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #2)<br>
ivtv2: i2c attach to card #2 ok [client=tda9887, addr=43]<br>
cx25840 4-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #2)<br>
cx25840 4-0044: loaded /lib/modules/HcwMakoA.ROM firmware (14264 bytes)<br>
ivtv2: i2c attach to card #2 ok [client=cx25840, addr=44]<br>
wm8775 4-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #2)<br>
ivtv2: i2c attach to card #2 ok [client=wm8775, addr=1b]<br>
tveeprom 4-0050: Hauppauge model 23552, rev D492, serial# 7855692<br>
tveeprom 4-0050: tuner model is Philips FQ1236A MK4 (idx 92, type 57)<br>
tveeprom 4-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)<br>
tveeprom 4-0050: second tuner model is Philips TEA5768HL FM Radio (idx 101, type 62)<br>
tveeprom 4-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)<br>
tveeprom 4-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)<br>
tveeprom 4-0050: has radio, has no IR remote<br>
ivtv2: This is the second unit of a PVR500<br>
ivtv2: Correcting tveeprom data: no radio present on second unit<br>
ivtv2: loading /lib/modules/ivtv-fw-enc.bin<br>
ivtv2: Encoder revision: 0x02050032<br>
ivtv2: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)<br>
ivtv2: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)<br>
ivtv2: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)<br>
ivtv2: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB total)<br>
tuner 4-0061: type set to 57 (Philips FQ1236A MK4)<br>
ivtv2: Initialized WinTV PVR 500 (unit #2), card #2<br>
ivtv:&nbsp; ====================&nbsp; END INIT IVTV&nbsp; ====================<br>
bttv: driver version 0.9.16 loaded<br>
bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture<br>
bttv: Bt8xx card found (0).<br>
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:07.0[A] -&gt; Link [LNK2] -&gt; GSI 5 (level, low) -&gt; IRQ 5<br>
bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:01:07.0, irq: 5, latency: 32, mmio: 0xe4000000<br>
bttv0: detected: DViCO FusionHDTV 5 Lite [card=135], PCI subsystem ID is 18ac:d500<br>
bttv0: using: DViCO FusionHDTV 5 Lite [card=135,autodetected]<br>
bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]<br>
tuner 5-0061: chip found @ 0xc2 (bt878 #0 [sw])<br>
tda9887 5-0043: chip found @ 0x86 (bt878 #0 [sw])<br>
bttv0: using tuner=64<br>
tuner 5-0061: type set to 64 (LG TDVS-H062F/TUA6034)<br>
bttv0: registered device video3<br>
bttv0: registered device vbi3<br>
bttv0: add subdevice &quot;dvb0&quot;<br>
bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded<br>
bt878: Bt878 AUDIO function found (0).<br>
ACPI: PCI Interrupt 0000:01:07.1[A] -&gt; Link [LNK2] -&gt; GSI 5 (level, low) -&gt; IRQ 5<br>
bt878(0): Bt878 (rev 17) at 01:07.1, irq: 5, latency: 32, memory: 0xe4001000<br>
DVB: registering new adapter (bttv0).<br>
DVB: registering frontend 0 (LG Electronics LGDT3303 VSB/QAM Frontend)...<br>
ACPI: PCI Interrupt Link [LUB2] enabled at IRQ 11<br>
<br>
<br>