Hi,<br><br>I have been succussfully running my Twinhan VisionPlus DVB-T card here in .au for over a year now. Recently I decided to get another tuner and went for a WinFast DTV1000-T.<br><br>By themselves each card works fine. But togther, only the DVT1000 card works.
<br><br>Here is dmesg output for a boot with only the twinhan card installed (Linus 2.6.15 kernel):<br><br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: Linux video capture interface: v1.00<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv: driver version 
0.9.16 loaded<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv: Bt8xx card found (0).<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:02:
0c.0[A] -&gt; GSI 16 (level, low) -&gt; IRQ 169<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:0c.0, irq: 169, latency: 132, mmio: 0xf9000000<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv0: detected: Twinhan VisionPlus DVB [card=113], PCI subsystem ID is 1822:0001
<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv0: using: Twinhan DST + clones [card=113,autodetected]<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv0: using tuner=4<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bttv0: add subdevice &quot;dvb0&quot;
<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bt878: Bt878 AUDIO function found (0).<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.1
[A] -&gt; GSI 16 (level, low) -&gt; IRQ 169<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: bt878(0): Bt878 (rev 17) at 02:0c.1, irq: 169, latency: 33, memory: 0xf9001000<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: DVB: registering new adapter (bttv0).
<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel:<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: DST type flags : 0x10 firmware version = 2<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: DVB: registering frontend 0 (DST DVB-T)...<br>Feb&nbsp; 9 20:36:42 localhost kernel: device-mapper: 
4.4.0-ioctl (2005-01-12) initialised: <a href="mailto:dm-devel@redhat.com">dm-devel@redhat.com</a><br><br>With both cards in the machine, this changes to:<br><br>Linux video capture interface: v1.00<br>bttv: driver version 
0.9.16 loaded<br>bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture<br>bttv: Bt8xx card found (0).<br>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.0[A] -&gt; GSI 16 (level, low) -&gt; IRQ 169<br>bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:
0c.0, irq: 169, latency: 132, mmio: 0xf9000000<br>bttv0: using:&nbsp; *** UNKNOWN/GENERIC ***&nbsp; [card=0,autodetected]<br>bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00fffffe [init]<br>bttv0: using tuner=-1<br>bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... found
<br>bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... found<br>tda9875: TDA9875 Rev.0 detected at 0xb0<br>tda9875: init<br>bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... found<br>tda7432: init<br>bttv0: i2c: checking for TDA9887 @ 0x86... found
<br>tda9887 0-0042: chip found @ 0x84 (bt878 #0 [sw])<br>tda9887 0-0043: chip found @ 0x86 (bt878 #0 [sw])<br>tda9887 0-004b: chip found @ 0x96 (bt878 #0 [sw])<br>bttv0: registered device video0<br>bttv0: registered device vbi0
<br>bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded<br>bt878: Bt878 AUDIO function found (0).<br>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.1[A] -&gt; GSI 16 (level, low) -&gt; IRQ 169<br>bt878(0): Bt878 (rev 17) at 02:0c.1, irq: 169, latency: 33, memory: 0xf9001000
<br>device-mapper: 4.4.0-ioctl (2005-01-12) initialised: <a href="mailto:dm-devel@redhat.com">dm-devel@redhat.com</a><br>...snip..<br><br>cx2388x v4l2 driver version 0.0.5 loaded<br>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0d.0[A] -&gt; GSI 21 (level, low) -&gt; IRQ 209
<br>CORE cx88[0]: subsystem: 107d:665f, board: WinFast DTV1000-T [card=35,autodetected]<br>TV tuner 4 at 0x1fe, Radio tuner -1 at 0x1fe<br>cx88[0]/0: found at 0000:02:0d.0, rev: 5, irq: 209, latency: 165, mmio: 0xe5000000
<br>cx88[0]/0: registered device video1 [v4l2]<br>cx88[0]/0: registered device vbi1<br>cx2388x blackbird driver version 0.0.5 loaded<br>cx2388x dvb driver version 0.0.5 loaded<br>ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0d.2[A] -&gt; GSI 21 (level, low) -&gt; IRQ 209
<br>cx88[0]/2: found at 0000:02:0d.2, rev: 5, irq: 209, latency: 49, mmio: 0xe6000000<br>cx88[0]/2: cx2388x based dvb card<br>DVB: registering new adapter (cx88[0]).<br>DVB: registering frontend 0 (Conexant CX22702 DVB-T)...
<br><br><br>Ok, so clearly the twinhan card is not being detected anymore. So I tried<br><br>modprobe bttv card=0x71 tuner=4<br><br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: bttv: driver version 0.9.16 loaded<br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
<br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: bttv: Bt8xx card found (0).<br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.0[A] -&gt; GSI 16 (level, low) -&gt; IRQ 169<br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:02:
0c.0, irq: 169, latency: 132, mmio: 0xf9000000<br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: bttv0: using: Twinhan DST + clones [card=113,insmod option]<br>Feb&nbsp; 9 20:41:54 localhost kernel: bttv0: using tuner=4<br>Feb&nbsp; 9 20:41:55 localhost kernel: bttv0: add subdevice &quot;dvb0&quot;
<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: bt878: AUDIO driver version 0.0.0 loaded<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: bt878: Bt878 AUDIO function found (0).<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0c.1
[A] -&gt; GSI 16 (level, low) -&gt; IRQ 169<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: bt878(0): Bt878 (rev 17) at 02:0c.1, irq: 169, latency: 33, memory: 0xf9001000<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: DVB: registering new adapter (bttv0).
<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: frontend_init: Could not find a Twinhan DST.<br>Feb&nbsp; 9 20:42:12 localhost kernel: dvb-bt8xx: A frontend driver was not found for device 109e/0878 subsystem 0000/0000<br><br>Any suggestions?
<br><br>Thanks,<br>Matt<br><br>