<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-2">
<META content="MSHTML 6.00.2900.2802" name=GENERATOR>
<STYLE></STYLE>
</HEAD>
<BODY bgColor=#ffffff>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Hi all,</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>I&nbsp;just playing with some dvb-s 
card,&nbsp;ordered as "Win TV-NOVA CI".</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>(but based on info on attached cd&nbsp;it 
is&nbsp;"TT-budget S-1500")</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>This card&nbsp;came with CI extension board, 
so&nbsp;I want to use it to receiving</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>some Cryptoworks encrypted programs, in conjunction 
with</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>SCM Cryptoworks </FONT><FONT face=Arial 
size=2>adapter a Cryptoworks card.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Kernel is latest 2.6.15.4, latest mercurial, player 
is latest</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>vlc /w dvb support </FONT><FONT face=Arial 
size=2>compiled in.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>PROBLEM:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>&nbsp;...is that pci subid of card (0x017) cause 
detect and serve it by </FONT><FONT face=Arial size=2>"budget"</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>driver instead "budget-ci", so&nbsp;CI 
option&nbsp;is unavailable:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Feb 14 04:08:18 dvbfm kernel: DVB: registering new 
adapter (TT-Budget/WinTV-NOVA<BR>-S PCI (rev AL/alps bsbe1 lnbp21 
frontend)).<BR></FONT><FONT face=Arial size=2></FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Note that all free-to-air programs works with 
autoloaded "budget" driver great,</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>but because I really WANT to use&nbsp;CI on this 
card&nbsp;I&nbsp;did these tests:</FONT></DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>1)&nbsp;simple move subid 0x017 from budget driver 
to budget-ci driver</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>-&gt; after this change CI was initialized, CAM 
detected, but tuner do not get lock.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>As&nbsp;I found,&nbsp;tuner BSBE1 which is on card 
really presented is&nbsp;not supported</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>on "budget-ci" (budget-ci&nbsp;coded only for WinTV 
with BSRU6 tuner)</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>2) so next -&nbsp;because card did work with 
"budget"&nbsp;driver ok before - &nbsp;I try to copy</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>also bsbe1/lnbp21 related parts of code 
analogically from "budget"&nbsp;to "budget-ci"</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>(functions&nbsp;&nbsp;like alps_bsbe1_inittab, 
alps_bsbe1_set_symbol_rate, alps_bsbe1_pll_set,</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>lnbp21_set_voltage, lnbp21_enable_high_lnb_voltage, 
lnbp21_init)</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>after this change card seen as budget-ci 
card:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2><BR>Feb 14 15:12:29 dvbfm kernel: saa7146: found 
saa7146 @ mem df896400 (revision 1,<BR>&nbsp;irq 177) (0x13c2,0x1017).<BR>Feb 14 
15:12:29 dvbfm kernel: DVB: registering new adapter (TT-Budget/WinTV-NOVA<BR>-CI 
PCI).<BR>Feb 14 15:12:29 dvbfm kernel: adapter has MAC addr = 
00:d0:5c:04:72:a1<BR>Feb 14 15:12:29 dvbfm kernel: input: Budget-CI dvb ir 
receiver saa7146 (1) as /c<BR>lass/input/input4<BR>Feb 14 15:12:29 dvbfm kernel: 
budget_ci: CI interface initialised<BR>Feb 14 15:12:29 dvbfm kernel: DVB: 
registering frontend 1 (ST STV0299 DVB-S)...<BR>Feb 14 15:12:31 dvbfm kernel: 
dvb_ca adapter 0: DVB CAM detected and 
initialised<BR>&nbsp;successfully<BR></DIV>
<DIV>RESULT:</DIV>
<DIV>&nbsp;</DIV></FONT>
<DIV><FONT face=Arial size=2>FREE programs works still great (like before), 
without any errors.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>CRYPOTWORKS&nbsp;programs start playing ok too, but 
stream seems</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>to have </FONT><FONT face=Arial size=2>a some 
quality </FONT><FONT face=Arial size=2>problems:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>-&nbsp;sometime errors in picture observed (3-30% 
of screen, once per 10-60sec)</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>but not reported </FONT><FONT face=Arial size=2>by 
input in vlc. On screen it seems like errors in stream,</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>but signal is ok (all</FONT><FONT face=Arial 
size=2> free </FONT><FONT face=Arial size=2>programs on </FONT><FONT face=Arial 
size=2>same transponder works great)</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>- sometime screen&nbsp;freezes for 5-20 seconds 
(once per 1-3 minutes) , vlc</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>reporting ussualy some changing of rate ended with 
new lock </FONT><FONT face=Arial size=2>of tuner</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>during this time.</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>QUESTION:</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>what cause these errors&nbsp;in receiving of 
Cryptoworks programs? some</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>next changes </FONT><FONT face=Arial size=2>of code 
or configuration recommended? some tips?</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>it is a last, </FONT><FONT face=Arial size=2>but 
essential problem </FONT><FONT face=Arial size=2>of my vlc stream,</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>and I am open to help&nbsp;to assist in test with 
my&nbsp;hardware :-)</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>which is best way to assure that card with subid 
0x017 will be in next</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>releases of kernels detected </FONT><FONT 
face=Arial size=2>by right, modified "budget-ci" driver?</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>(only in case if problem in first question solved 
:-) )</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Thanks,</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>Pavel</FONT></DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT face=Arial size=2>&nbsp;</DIV></FONT></BODY></HTML>