<br><br><div><span class="gmail_quote">On 12/11/06, <b class="gmail_sendername">Robin Hill</b> &lt;<a href="mailto:dvb@robinhill.me.uk">dvb@robinhill.me.uk</a>&gt; wrote:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
On Mon Dec 11, 2006 at 06:12:12PM +0000, Michael Ditum wrote:<br><br>&gt; Hi,<br>&gt;<br>&gt; I've got a couple of Nova-T 500's I want to get working. I've got the latest<br>&gt; v4l-dvb tree from mercurial and compiled that. However whenever I load the
<br>&gt; dvb-usb-dib0700 module (that is the correct one isn't it?) the machine locks<br>&gt; up. I can't contact the machine at all.<br>&gt;<br>&gt; When I reboot, the machine gets an NMI as soon as udev loads unless I remove
<br>&gt; the card. I'm running FC5 and have tried kernel-smp-2.6.17-1.2174_FC5 and<br>&gt; kernel-smp-2.6.18-1.2239.fc5 and pretty much the same thing happens. The<br>&gt; only difference is that under the 2.6.17 kernel it prints out a couple of
<br>&gt; diagnostics messages before crashing. The last message is that it is loading<br>&gt; the firmeware. I got the firmware from<br>&gt; <a href="http://vaasa.wi-bw.tfh-wildau.de/~pboettch/home/files/dvb-usb-dib0700-01.fwthis">
http://vaasa.wi-bw.tfh-wildau.de/~pboettch/home/files/dvb-usb-dib0700-01.fwthis</a><br>&gt; is the correct one to be loading isn't it?<br>&gt;<br>&gt; Unfortunately I've got to finish in a bit, I'll be back looking at the
<br>&gt; problem again tomorrow though. I was just wondering if anyone had come<br>&gt; across this problem and whether they knew any way to fix it. If not if<br>&gt; anyone knows of any specific things I can try to help work out what the
<br>&gt; problem is that would be great.<br>&gt;<br>All I can suggest is checking that the firmware downloaded correctly -<br>the md5sum on mine is 551df6387db5bf5a8ca4d10cc30beaa5.<br><br></blockquote></div>The md5sum of the firmware matches yours. I've jotted down the messages I'm seeing below...
<br><br>When I install the module:<br><br><span style="font-family: courier new,monospace;">dib0700: loaded with support for 2 different device-types</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">
dvb-usb: found a 'Hauppauge Nova-T 500 Dual DVB-T' in cold state, will try to load a firmware</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">dvb-usb: downlaoding firmware from file '
dvb-usb-dib0700-01.fw'</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">dib0800: firmware started successfully</span><br><br>there was then a long pause (about how long it took me to write all that down) and then a load of messages scrolled past to do with page faults that I couldn't write down in time before some more stuff scrolled past.... It finished with a &quot;Kernel panic - not syncing: Fatal execption in interrupt&quot;, though every couple of minutes some other errors scroll past.
<br><br>When I reboot with the card inserted and the module still installed i got:<br><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">Starting udev: BUG: unable to handle kernel paging request at virtual address ea0a0a0
</span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">&nbsp;printing eip: </span><br style="font-family: courier new,monospace;"><span style="font-family: courier new,monospace;">
*pde = 1fb53067</span><br><br>I have 3 Nova-500 cards and they are all doing the same thing. I've tried it in a HP ML350PG4 server and an IBM x226 server.<br><br>Does anyone have any ideas?<br><br>Mike<br>