<html><head><style type="text/css"><!-- DIV {margin:0px;} --></style></head><body><div style="font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;">Finished testing...&nbsp; Looks like the patch did not switch over to the second RF connection.<br><br>Could be related to this issue..&nbsp; The Kworld device does display a picture for a split second<br>then it goes black with various green boxes shooting around the screen.&nbsp; The picture is only displayed<br>on the digital RF connection.&nbsp; If the antenna is put on the analog RF connection, I only get static for a split<br>second.<br><br>I tried both patches to make sure.<br><br><pre style="margin: 0em;">buf[3] |= 0x08;<br><br>and<br><br>buf[3] &amp;= ~0x08;<br></pre><br><br>Jan&nbsp; 7 23:18:40 mythtv kernel: nxt2004: Waiting for firmware upload (dvb-fe-nxt2004.fw)...<br>
Jan&nbsp; 7 23:18:40 mythtv kernel: nxt2004: Waiting for firmware upload(2)...<br>
Jan&nbsp; 7 23:18:41 mythtv kernel: nxt2004: Firmware upload complete<br><br>Jan&nbsp; 7 23:18:49 mythtv kernel: nxt200x: Timeout waiting for nxt2004 to init.<br>Jan&nbsp; 7 23:19:20 mythtv last message repeated 16 times<br>Jan&nbsp; 7 23:20:20 mythtv last message repeated 28 times<br>Jan&nbsp; 7 23:21:21 mythtv last message repeated 30 times<br>Jan&nbsp; 7 23:22:21 mythtv last message repeated 27 times<br>Jan&nbsp; 7 23:23:21 mythtv last message repeated 22 times<br>Jan&nbsp; 7 23:24:14 mythtv last message repeated 25 times<br>Jan&nbsp; 7 23:24:50 mythtv last message repeated 14 times<br><br><div style="font-family: times new roman,new york,times,serif; font-size: 12pt;">----- Original Message ----<br>From: John &lt;jharitos@yahoo.com&gt;<br>To: Michael Krufky &lt;mkrufky@linuxtv.org&gt;<br>Cc: Dwaine Garden &lt;dwainegarden@rogers.com&gt;; Linux and Kernel Video &lt;video4linux-list@redhat.com&gt;; linux-dvb@linuxtv.org<br>Sent: Sunday, January 7, 2007 10:27:50
 PM<br>Subject: Re: [linux-dvb] Problem with Kworld ATSC-110<br><br><div>Thanks, I'd be happy to test it out. It's not working<br>for me but I want to make sure I did it right.<br><br>The links says the following.<br><br>static int nxt200x_set_pll_input(u8 *buf, int input)<br>{<br>-&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;if (input)<br>-&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;buf[3] |= 0x08;<br>-&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;else<br>-&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;buf[3] &amp;= ~0x08;<br>+&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;buf[3] |= 0x08;<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;return 0;<br>}<br><br>Does this mean remove the code that has the minus and<br>add the one with the plus so the resulting code is.<br><br>static int nxt200x_set_pll_input(u8 *buf, int input)<br>{<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;buf[3] |= 0x08;<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;return 0;<br>}<br><br>&gt;From there, make the changes then as root<br><br>cd /usr/src/uname -r<br>make M=drivers/media/video/saa7134<br><br>Take the resulting
 saa7134-dvb.ko and move it to the<br>/lib/modules/uname<br>-r/kernel/drivers/media/video/saa7134<br><br>All the other modules in the lib directory are<br>compressed so take the saa7134-dvb.ko and compress as<br>saa7134-dvb.ko.gz<br><br>Did I do this correctly?<br><br><br>--- Michael Krufky &lt;mkrufky@linuxtv.org&gt; wrote:<br><br>&gt; John wrote:<br>&gt; &gt; Thanks, I look forward to seeing if it works on<br>&gt; your<br>&gt; &gt; system. I also tried it on a the latest livedvd<br>&gt; &gt; Knoppix distro and it diplayed the same behavior.<br>&gt; &gt; <br>&gt; &gt; --- Dwaine Garden &lt;dwainegarden@rogers.com&gt; wrote:<br>&gt; &gt; <br>&gt; &gt;&gt; I'll do some testing too.&nbsp;&nbsp;I have not tried both<br>&gt; &gt;&gt; analog and digital on separate RF connections.<br>&gt; <br>&gt; I sent out test patches to address this very issue<br>&gt; ages ago, but nobody has ever<br>&gt; responded with any test results...<br>&gt; <br>&gt;<br><a target="_blank"
 href="http://lists-archives.org/video4linux/10378-kworld-atsc110-philips-tuv1236d-f-h-multiple-inputs.html">http://lists-archives.org/video4linux/10378-kworld-atsc110-philips-tuv1236d-f-h-multiple-inputs.html</a><br>&gt; <br>&gt; The current code in the kernel will (or should)<br>&gt; behave as follows:<br>&gt; <br>&gt; One RF is used for analog + digital cable (QAM256)<br>&gt; <br>&gt; The other RF is used for OTA VSB only.<br>&gt; <br>&gt; One of the patches in the link above should change<br>&gt; the behavior to reflect the following:<br>&gt; <br>&gt; Analog will always use one RF, and digital,<br>&gt; regardless of VSB or QAM, will use the other.<br>&gt; <br>&gt; At the time I wrote the email, I wasnt sure which<br>&gt; patch was correct, so I provided two<br>&gt; for testing.&nbsp;&nbsp;One will work correctly, and the other<br>&gt; will probably force all tuning to<br>&gt; use the single RF no matter what.<br>&gt; <br>&gt; I do not have an ATSC110 to test this with,
 so it is<br>&gt; up to you guys to test the patches<br>&gt; that I am providing, and make the appropriate<br>&gt; changes to them as necessary.<br>&gt; <br>&gt; &gt;&gt; I think this is the only hdtv card that does have<br>&gt; &gt;&gt; two RF connections.<br>&gt; <br>&gt; Actually, the FusionHDTV3 Gold-Q also has two rf<br>&gt; inputs, in addition to<br>&gt; the ATI HDTV Wonder.<br>&gt; <br>&gt; I hope this information helps you... PLEASE respond<br>&gt; with some feedback.<br>&gt; <br>&gt; Cheers,<br>&gt; <br>&gt; Mike Krufky<br>&gt; <br><br><br>__________________________________________________<br>Do You Yahoo!?<br>Tired of spam?&nbsp;&nbsp;Yahoo! Mail has the best spam protection around <br><a target="_blank" href="http://mail.yahoo.com">http://mail.yahoo.com</a> <br><br>_______________________________________________<br>linux-dvb mailing list<br>linux-dvb@linuxtv.org<br><a target="_blank"
 href="http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb">http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb</a><br></div></div><br></div></div></body></html>