<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=ISO-8859-15"
 http-equiv="Content-Type">
  <title></title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Dominik Kuhlen schrieb:
<blockquote cite="mid:200806071627.30907.dkuhlen@gmx.net" type="cite">
  <pre wrap="">Hi,

I have attached a step-by-step howto for these devices


Happy testing,
 Dominik

  </pre>
  <pre wrap=""><pre wrap=""><pre wrap="">
<hr size="4" width="90%">
_______________________________________________
linux-dvb mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:linux-dvb@linuxtv.org">linux-dvb@linuxtv.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb">http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/linux-dvb</a></pre></pre></pre>
</blockquote>
Well bad news...it's not working.<br>
I try to notice any difference in my system to your description and
well it's not much...<br>
My dmesg line:<br>
<pre wrap="">stb0899_get_dev_id: Device ID=[3], Release=[1]</pre>
Your dmesg line: <br>
<pre wrap="">stb0899_get_dev_id: Device ID=[3], Release=[0]</pre>
all other dmesg messages are identical.<br>
<br>
 next difference<br>
<pre wrap="">ls -l /dev/dvb/adapter0/
# total 0
# crw------- 1 schomi root 212, 4 Jun  7 15:37 demux0
# crw------- 1 schomi root 212, 5 Jun  7 15:37 dvr0
# crw------- 1 schomi root 212, 3 Jun  7 15:37 frontend0
# crw------- 1 schomi root 212, 7 Jun  7 15:37 net0

well just do be sure I also tried chmod a+rw * but that didn't change anything. Well since schomi is my user I think that should be ok...

So now to the real problem...
./simpledvbtune -f 11954
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' as frontend
frontend fd=3: type=0
DVBFE_SET_DELSYS: Invalid argument
ioclt: FE_SET_VOLTAGE : 1
High band
tone: 1
dvbfe setparams :  delsys=1 1354MHz / Rate : 27500kBPS
DVBFE_SET_PARAMS: Invalid argument
tuning qpsk failed

@Dominik
By any chance do you live in austria and can visit me ^^.

Michael

</pre>
</body>
</html>