<div dir="ltr">I have just upgraded to the Ubuntu development branch to see if I can get the Hauppauge HVR 1800 Analog working. I have extracted the firmware and placed it in the /lib/firmware/&lt;kernel-vers&gt; directory. I can view video with tvtime but I do not get any audio, but this is true on my other tuners. I then tried to use mythtv and was successful at getting both audio and video a few times. After that I did not have any luck. I tried shutting down and then bringing the system back up but that did not help. I have attached some relevant error messages.<br>


<br>Output from dmesg:<br>[&nbsp; 248.423820] Firmware and/or mailbox pointer not initialized or corrupted, signature = 0xffffffff, cmd = STOP_CAPTURE<br>[&nbsp; 249.594310] Firmware and/or mailbox pointer not initialized or corrupted, signature = 0xffffffff, cmd = PING_FW<br>


[&nbsp; 249.594370] firmware: requesting v4l-cx23885-enc.fw<br>[&nbsp; 279.676376] __ratelimit: 3 messages suppressed<br>[&nbsp; 279.676384] mythbackend[6502]: segfault at 144 ip b7cc699d sp ac0f4f40 error 4 in libmythtv-0.22.so.0.22.0[b7462000+a87000]<br>


<br><br>Output from mythbackend:<br>2008-08-18 18:44:29.335 TVRec(1): Changing from None to WatchingLiveTV<br>2008-08-18 18:44:29.340 TVRec(1): HW Tuner: 1-&gt;1<br>2008-08-18 18:44:30.690 Channel(/dev/video2) Error: InitPictureAttribute(brightness): failed to query controls.<br>

&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Invalid argument (22)<br>2008-08-18 18:44:31.781 Channel(/dev/video2) Error: InitPictureAttribute(brightness): failed to query controls.<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Invalid argument (22)<br>2008-08-18 18:44:31.781 <br>

<br>Not ivtv or pvrusb2 or hdpvr driver<br><br><br>2008-08-18 18:44:31.783 MPEGRec(/dev/video2) Warning: Unable to get recording volume parameters(max/min)<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Invalid argument (22)<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; using default range [0,65535].<br>

2008-08-18 18:44:31.792 AutoExpire: CalcParams(): Max required Free Space: 2.0 GB w/freq: 15 min<br>2008-08-18 18:44:33.021 DevRdB(/dev/video2) Error: Problem reading fd(34)<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Input/output error (5)<br>
2008-08-18 18:44:33.022 DevRdB(/dev/video2) Error: Problem reading fd(34)<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Input/output error (5)<br>2008-08-18 18:44:33.023 DevRdB(/dev/video2) Error: Problem reading fd(34)<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Input/output error (5)<br>2008-08-18 18:44:33.023 DevRdB(/dev/video2) Error: Problem reading fd(34)<br>

&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Input/output error (5)<br>2008-08-18 18:44:33.024 DevRdB(/dev/video2) Error: Problem reading fd(34)<br>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Input/output error (5)<br>2008-08-18 18:44:33.024 DevRdB(/dev/video2) Error: Problem reading fd(34)<br>

&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Input/output error (5)<br>2008-08-18 18:44:33.027 MPEGRec(/dev/video2) Error: Device error detected<br>2008-08-18 18:44:33.027 DevRdB(/dev/video2) Error: Stop(): Not running.<br>2008-08-18 18:44:33.027 MPEGRec(/dev/video2) Error: StopEncoding<br>

&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp; eno: Invalid argument (22)<br><br>After that the video is messed up from tvtime. I am currently using kernel 2.6.26-5-generic so I believe it should have some of the latest code for this card. Is this a known issue or are there any suggestions?<br>

</div>