<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-1">
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 3.2//EN">
<HTML>
<HEAD>

<META NAME="Generator" CONTENT="MS Exchange Server version 6.5.7652.24">
<TITLE>Re: [linux-dvb] KWorld PlusTV Dual DVB-T Stick (DVB-T 399U) / Afatech af9015 missing adapter1</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<DIV id=idOWAReplyText65274 dir=ltr>
<DIV dir=ltr><FONT face=Arial color=#000000 size=2>Hello, </FONT></DIV>
<DIV dir=ltr><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV dir=ltr><FONT face=Arial size=2>Thanks for getting back to 
me.</FONT></DIV></DIV>
<DIV dir=ltr><BR><FONT face=Tahoma size=2><B>From:</B> Antti Palosaari 
[mailto:crope@iki.fi]<BR><B>Sent:</B> Tue 23/09/2008 3:11 AM<BR><B>To:</B> 
Andrew Williams; Jose Alberto Reguero<BR><B>Cc:</B> 
linux-dvb@linuxtv.org<BR><B>Subject:</B> Re: [linux-dvb] KWorld PlusTV Dual 
DVB-T Stick (DVB-T 399U) / Afatech af9015 missing adapter1<BR></FONT><BR></DIV>
<DIV>
<P><FONT size=2>Andrew Williams wrote:<BR>&gt; Good day everybody,<BR>&gt; 
Apologies if this is in HTML, sending from Outlook Web Access at the 
moment.<BR>&gt;<BR>&gt; I am having a problem with the KWorld PlusTV Dual DVB-T 
Stick (DVB-T<BR>&gt; 399U) / Afatech af9015 USB stick.<BR>&gt;<BR></FONT><FONT 
size=2>&lt;-snip-&gt;<BR>&gt;<BR>&gt; Again, thanks for all the good 
work.<BR><BR>I have disabled 2nd adapter by default recently due to 
problems.<BR>Enabling 2nd FE causes driver sensitivity problems seen as mosaic 
pixels<BR>in picture. I don't know if this problem exists all devices... 
2nd<BR>adapter can be enabled with module param, modprobe 
dvb-usb-af9015<BR>dual_mode=1 enables it. I will of course enable it by default 
when<BR>problem is found.<BR><BR>I did small change for GPIO setting to avoid 
warmboot/coldboot problem<BR>you have seen. Please test.<BR><A 
href="http://linuxtv.org/hg/~anttip/af9015_test">http://linuxtv.org/hg/~anttip/af9015_test</A><BR><BR>I 
also changed mxl5005s tuner RSSI enabled - Jose Alberto has found that<BR>old 
mxl5005 driver was using it always enabled and therefore better<BR>performance 
for his hardware.<BR><BR>regards<BR>Antti<BR>--<BR><A 
href="http://palosaari.fi/">http://palosaari.fi/</A></FONT></P><FONT 
size=2></FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>Thank you kindly Antti.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>I will try the above and let you know.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>Regarding the pixelation:</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>I have experienced it, but my dvico dual digital 4 rev 2 in 
the same machine was doing it as well.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>I bought a distribution amp as my 2 splitters (4 way and 3 
way) introduced about 12db attenuation.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>My signal level has gone to about 75% up from 62% and the 
dvico is not pixelating anymore.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>Will try the kworld/afatech from the above <A 
href="http://linuxtv.org/hg/~anttip/af9015_test">http://linuxtv.org/hg/~anttip/af9015_test</A>&nbsp;in 
about 10 hours when I get home and</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2>will let you know about the warm booting, dual tuners&nbsp;as 
well as the pixelation and whether teh distribution amp has eliminated 
it.</FONT></DIV>
<DIV><FONT size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
<DIV><FONT size=2>Thanks muchly</DIV>
<P><BR></P></FONT>

</BODY>
</HTML>