Hi,<br><br>I was working my way through building/testing the driver for my card (per the wiki) last night.<br>Scanned ok, szap ok (able to apparently zap and lock both SD and HD channels).<br><br>However, I had noticed that I am apparently missing an audio device according to the dmesg log. <br>
I am also seeing a number of cx8802_start_dma failures being logged during use.<br><br>Is anyone else experiencing this with the subject card?&nbsp; If so I may have a configuration problem that I need to investigate further.<br>
<br>
I notice that the mpeg video was created as /dev/video0 and not associated with the adapter under /dev/dvb/adapter0 as I had expected.&nbsp; Is this working as designed?<br>
<br>dmesg output:<br>[&nbsp;&nbsp; 11.957865] cx88/0: cx2388x v4l2 driver version 0.0.6 loaded<br>[&nbsp;&nbsp; 11.957865] ACPI: PCI Interrupt Link [APC2] enabled at IRQ 17<br>[&nbsp;&nbsp; 11.957866] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:06.0[A] -&gt; Link [APC2] -&gt; GSI 17 (level, low) -&gt; IRQ 17<br>
[&nbsp;&nbsp; 11.957866] cx88[0]: subsystem: 0070:6906, board: Hauppauge WinTV-HVR4000(Lite) DVB-S/S2 [card=69,autodetected], frontend(s): 1<br>[&nbsp;&nbsp; 11.957866] cx88[0]: TV tuner type -1, Radio tuner type -1<br>[&nbsp;&nbsp; 11.973865] cx88/2: cx2388x MPEG-TS Driver Manager version 0.0.6 loaded<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.018573] cx2388x alsa driver version 0.0.6 loaded<br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: Hauppauge model 69100, rev B2C3, serial# 2898725<br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: MAC address is 00-0D-FE-2C-3B-25<br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: tuner model is Conexant CX24118A (idx 123, type 4)<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: TV standards ATSC/DVB Digital (eeprom 0x80)<br><b><br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: audio processor is None (idx 0)</b><br><br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: decoder processor is CX882 (idx 25)<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.179623] tveeprom 0-0050: has no radio, has IR receiver, has no IR transmitter<br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] cx88[0]: hauppauge eeprom: model=69100<br>[&nbsp;&nbsp; 12.179623] input: cx88 IR (Hauppauge WinTV-HVR400 as /class/input/input4<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.212342] cx88[0]/0: found at 0000:01:06.0, rev: 5, irq: 17, latency: 32, mmio: 0xe3000000<br>[&nbsp;&nbsp; 12.212382] cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]<br>[&nbsp;&nbsp; 12.212399] cx88[0]/0: registered device vbi0<br>[&nbsp;&nbsp; 12.212811] ACPI: PCI Interrupt Link [AAZA] enabled at IRQ 23<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.212813] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:09.0[A] -&gt; Link [AAZA] -&gt; GSI 23 (level, low) -&gt; IRQ 23<br>[&nbsp;&nbsp; 12.212825] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:09.0 to 64<br>[&nbsp;&nbsp; 12.215620] cx88[0]/2: cx2388x 8802 Driver Manager<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.215630] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:06.2[A] -&gt; Link [APC2] -&gt; GSI 17 (level, low) -&gt; IRQ 17<br>[&nbsp;&nbsp; 12.215637] cx88[0]/2: found at 0000:01:06.2, rev: 5, irq: 17, latency: 32, mmio: 0xe5000000<br>[&nbsp;&nbsp; 12.215640] cx8802_probe() allocating 1 frontend(s)<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.236915] cx88/2: cx2388x dvb driver version 0.0.6 loaded<br>[&nbsp;&nbsp; 12.236915] cx88/2: registering cx8802 driver, type: dvb access: shared<br>[&nbsp;&nbsp; 12.236915] cx88[0]/2: subsystem: 0070:6906, board: Hauppauge WinTV-HVR4000(Lite) DVB-S/S2 [card=69]<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.236915] cx88[0]/2: cx2388x based DVB/ATSC card<br>[&nbsp;&nbsp; 12.249829] hda_codec: Unknown model for ALC662, trying auto-probe from BIOS...<br>[&nbsp;&nbsp; 12.281623] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:06.1[A] -&gt; Link [APC2] -&gt; GSI 17 (level, low) -&gt; IRQ 17<br>
[&nbsp;&nbsp; 12.281641] cx88[0]/1: CX88x/0: ALSA support for cx2388x boards<br>[&nbsp;&nbsp; 12.551931] DVB: registering new adapter (cx88[0])<br>[&nbsp;&nbsp; 12.551934] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Conexant CX24116/CX24118)...<br> ... SNIP ...<br>
[&nbsp; 655.269584] cx24116_firmware_ondemand: Waiting for firmware upload (dvb-fe-cx24116.fw)...<br>[&nbsp; 655.269589] firmware: requesting dvb-fe-cx24116.fw<br>[&nbsp; 655.373586] cx24116_firmware_ondemand: Waiting for firmware upload(2)...<br>
[&nbsp; 660.357302] cx24116_load_firmware: FW version <a href="http://1.22.82.0">1.22.82.0</a><br>[&nbsp; 660.357302] cx24116_firmware_ondemand: Firmware upload complete<br><b><br>[ 4620.026254] cx8802_start_dma() Failed. Unsupported value in .mpeg (0x00000001)<br>
[ 4620.532266] cx8802_start_dma() Failed. Unsupported value in .mpeg (0x00000001)<br><br></b>Environment: <br>

&nbsp; Debian Lenny (Linux 2.6.26-1-amd64 #1 SMP) <br>
&nbsp; GCC: gcc (Debian 4.3.2-1) 4.3.2<br>
&nbsp; Driver level: changeset: 9471:8486cbf6af4e, tag: tip<br>
&nbsp; Firmware file/level dvb-fe-cx24116-1.22.82.0.fw<br>

<br>Cheers<br>Martin ...<br>