[vdr] mplayer error

Leo Márquez leo at calidae.net
Tue Aug 2 19:11:57 CEST 2005


Well, my problem was that mplayer.sh forces ffdivx if the file is avi.
I have disbled it.
Now the movie seems to be played but I have black screen and font error:

Opening /dev/dvb/adapter1/video0+audio0
Opening video filter: [lavc=2:25]
Opening video filter: [expand w=-1 h=576 x=-1 y=-1 osd=1]
Expand: -1 x 576, -1 ; -1  (-1=autodetect) osd: 1
Opening video filter: [scale w=-1 h=0]
Opening video filter: [dvbscale]
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
==========================================================================
Checking audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 48000Hz/2ch/s16le...
AF_pre: 48000Hz/2ch/s16le
AO: [mpegpes] 48000Hz 2ch s16le (2 bps)
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/s16le -> 48000Hz/2ch/s16le...
Starting playback...
VDec: vo config request - 640 x 352 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.82:1 - prescaling to correct movie aspect.
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 1 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4
SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4

SwScaler: BICUBIC scaler, from Planar YV12 to Planar YV12 using MMX2
[mpeg1video @ 0x85c4760]removing common factors from framerate
VO: [mpegpes] 640x576 => 640x576 Mpeg PES
New_Face failed. Maybe the font path is wrong. 1 ??% ??% ??,?% 0 0
Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
subtitle font: load_sub_face failed.
A:  32.1 V:  32.1 A-V:  0.005 ct: -0.046 804/804 14% 52%  3.0% 0 0

Can be the black screen caused by new_face failed?
What more can be happen?

Thanks!!!



More information about the vdr mailing list