[vdr] streamdev-client and softdevice

Stefan Lucke stefan at lucke.in-berlin.de
Fri Aug 19 13:50:14 CEST 2005


Quoting Henrik Niehaus <henrik.niehaus at gmx.de>:
> Stefan Lucke schrieb:
>
> >On Donnerstag, 18. August 2005 16:29, Henrik Niehaus wrote:
> >
> >
> >>Henrik Niehaus schrieb:
> >>
> >>
> >
> >
> >
> >>>ok, the vdr has a full featured and a budget tuner.
> >>>the client log:
> >>>[softdevice] processing args
> >>>[softdevice]   argv [0] = softdevice
> >>>[softdevice]   argv [3] = -L
> >>>[setup-softdevice] alsa ac3Mode set to: 0
> >>>[setup-softdevice] alsa device set to: default
> >>>[setup-softdevice] A/V Offset set to (0)
> >>>[setup-softdevice] cropping mode set to 0 (none)
> >>>[setup-softdevice] cropping mode toggle key set to 0 (none)
> >>>[setup-softdevice] deinterlace method set to 0 none
> >>>[softdevice] picture mirroring set to 0 (off)
> >>>[setup-softdevice] pixel format set to (I420)
> >>>[setup-softdevice] shouldSuspend to: 0
> >>>[setup-softdevice] startup aspect set to (4:3 normal)
> >>>[softdevice] initializing Plugin
> >>>[softdevice] Initializing Video Out
> >>>[softdevice] ffmpeg version(0.4.9-pre1) build(4718)
> >>>[XvVideoOut]: max area size 2046 x 2046
> >>>[XvVideoOut]: using area size 736 x 576
> >>>Subplugin successfully opend
> >>>[softdevice] Video Out seems to be OK
> >>>[softdevice] Initializing Audio Out
> >>>[softdevice] Audio out seems to be OK
> >>>[softdevice] A/V devices initialized, now initializing MPEG2 Decoder
> >>>cSoftDevice::MakePrimaryDevice
> >>>

> >
> >
> the setup should be ok, since i had one successful streamsession...
>
> >But as server is accepting the client connecting and starts a receiver
> >on your 2nd card . . . . I wonder why the buffer of that attached
> >receiver is not filled. Dish cable connected ?
> >
> >
> >
> the setup of vdr should be ok, too. simple streaming with xine works great.

And what does the client write to syslog ?

Stefan Lucke




More information about the vdr mailing list