[vdr] can't get xine plugin to work

Reinhard Nissl rnissl at gmx.de
Sun Feb 20 22:27:06 CET 2005


Hi,

Anssi Hannula wrote:

>> I've installed the vdr-xine plugin "2005-02-13: Version 0.7.1"
>>  
>> When xine starts I can see some vdr references :
>> xine --verbose=2
>> load_plugins: plugin 
>> /usr/local/lib/xine/plugins/1.0.0/post/xineplug_post_vdr.so found
>> load_plugins: plugin 
>> /usr/local/lib/xine/plugins/1.0.0/xineplug_inp_vdr.so found
>>  
>> but when vdr starts, there's an error.  I start xine in one window
>> then
>> ./vdr -w 60 -Pxine
>>  
>> and /var/log/messages looks like :
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: VDR version 1.2.6 started
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: loading plugin: 
>> ./PLUGINS/lib/libvdr-xine.s
>> o.1.2.6
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: loading /fifty/video/sources.conf
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: loading /fifty/video/channels.conf
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: found 1 video device
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: initializing plugin: xine 
>> (0.7.1): Software based playback using xine
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: setting primary device to 1
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: device 1 has no MPEG decoder
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: trying device number 2 instead
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: setting primary device to 2
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: SVDRP listening on port 2001
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: starting plugin: xine
>> Feb 20 20:06:54 nzbaxters vdr[6491]: ERROR: remote control XineRemote 
>> not ready!
>> then I have to CTRL-c the ./vdr app. 
> 
> If you had read the manual, you'd know that that "error" is normal, and 
> should not be cared about.
> Additionally, use -P"xine -r" if you want the vdr keys in xine.
> 
>> Also, even though the xine patches were applied to the xine-ui, I 
>> don't see the vdr keys on the xine app.  Should I?
> 
> Yes, in the key map editor.

Just to make things clear: --enable-vdr-keys is an option to xine-ui's 
configure script (and may already be given to it's autogen.sh).

>> if I start vdr without the plugin, it does :
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: VDR version 1.2.6 started
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: loading /fifty/video/sources.conf
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: loading /fifty/video/channels.conf
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: found 1 video device
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: setting primary device to 1
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: device 1 has no MPEG decoder
>> Feb 20 20:17:48 nzbaxters vdr[6583]: SVDRP listening on port 2001
>>  
>> ??
> 
> Looks ok to me.

Bye.
-- 
Dipl.-Inform. (FH) Reinhard Nissl
mailto:rnissl at gmx.de



More information about the vdr mailing list