[vdr] moved to a new house and switched from dvb-t to dvb-c

Palko Jukka jpalko at ipi.fi
Fri Feb 25 08:49:01 CET 2005


On Fri, Feb 25, 2005 at 07:49:06AM +0200, Palko Jukka wrote:
> I have had a bit of fun with this move as I was previously running vdr
> 1.3.18 with a FF dvb-t card and the new place has cable network, so I
> decided to get a cable card for the job.
> 
> The card in question is
> http://linuxtv.org/wiki/index.php/Supported_DVB_cards#Hauppauge.2FTT_Nexus-CA_rev1.x
> 
> Yesterday it work like this:
> Feb 23 17:00:58 [kernel] saa7146: register extension 'dvb'.
> Feb 23 17:00:58 [kernel] ACPI: PCI interrupt 0000:00:0c.0[A] -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
> Feb 23 17:00:58 [kernel] DVB: registering new adapter (Octal/Technotrend DVB-C for iTV).
> Feb 23 17:01:00 [kernel] Octal/Technotrend DVB-C for iTV adapter 0 has MAC addr = 00:d0:5c:24:59:ce
> Feb 23 17:01:00 [kernel] gpioirq unknown type=0 len=0
> Feb 23 17:01:00 [kernel] DVB: AV7111(0) - firm f0240009, rtsl b0250018, vid 71010068, app 8000261c
> Feb 23 17:01:01 [kernel] av7110(0): adac type set to 0
> Feb 23 17:01:01 [kernel] videodev: "av7110" has no release callback. Please fix your driver for proper sysfs support, see http://lwn.net/Articles/36850/
> Feb 23 17:01:01 [vdr] no DVB device found
> Feb 23 17:01:01 [vdr] initializing plugin: channelscan (0.0.3): Plugin for satelite scan
> Feb 23 17:01:01 [vdr] initializing plugin: femon (0.7.7): DVB Signal Information Monitor (OSD)
> Feb 23 17:01:01 [vdr] initializing plugin: osdteletext (0.4.1): Displays teletext on the OSD
> Feb 23 17:01:01 [vdr] initializing plugin: mp3 (0.9.10): A versatile audio player
> Feb 23 17:01:01 [vdr] loading /video/vdr/plugins/mp3sources.conf
> Feb 23 17:01:01 [vdr] WARNING: removing trailing '/' from base /work/mp3/
> Feb 23 17:01:01 [vdr] loading id3 cache from /video/id3info.cache
> Feb 23 17:01:01 [vdr] initializing plugin: mplayer (0.9.10): Media replay via MPlayer
> Feb 23 17:01:01 [vdr] loading /video/vdr/plugins/mplayersources.conf
> Feb 23 17:01:01 [vdr] WARNING: removing trailing '/' from base /work/videos/
> Feb 23 17:01:01 [vdr] initializing plugin: subtitles (0.3.6): DVB subtitles decoder
> Feb 23 17:01:01 [vdr] ERROR: invalid primary device number: 1
> Feb 23 17:01:01 [vdr] ERROR: no primary device found - using first device!
> Feb 23 17:01:01 [vdr] ERROR: invalid primary device number: 1
> Feb 23 17:01:01 [vdr] saved setup to /video/vdr/setup.conf
> Feb 23 17:01:01 [vdr] stopping plugin: subtitles
> Feb 23 17:01:01 [vdr] ERROR: (null): Bad address
> Feb 23 17:01:01 [vdr] stopping plugin: mplayer
> Feb 23 17:01:01 [vdr] stopping plugin: mp3
> Feb 23 17:01:01 [vdr] stopping plugin: osdteletext
> Feb 23 17:01:01 [vdr] stopping plugin: femon
> Feb 23 17:01:01 [vdr] stopping plugin: channelscan
> Feb 23 17:01:01 [vdr] exiting
> 
> Today I upgraded to 2.6.10 gentoo-dev-sources and now it works this way:
> Feb 25 06:28:49 [vdr] VDR version 1.3.18 started
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading plugin: /usr/lib/vdr/libvdr-channelscan.so.1.3.18
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading plugin: /usr/lib/vdr/libvdr-femon.so.1.3.18
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading plugin: /usr/lib/vdr/libvdr-osdteletext.so.1.3.18
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading plugin: /usr/lib/vdr/libvdr-mp3.so.1.3.18
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading plugin: /usr/lib/vdr/libvdr-mplayer.so.1.3.18
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading plugin: /usr/lib/vdr/libvdr-subtitles.so.1.3.18
> Feb 25 06:28:49 [su(pam_unix)] session closed for user vdr
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/setup.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/sources.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/diseqc.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/channels.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/timers.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/svdrphosts.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/ca.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/remote.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/keymacros.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] ERROR: unknown plugin 'screenshot'
> Feb 25 06:28:49 [vdr] found 1 video device
> Feb 25 06:28:49 [vdr] initializing plugin: channelscan (0.0.3): Plugin for satelite scan
> Feb 25 06:28:49 [vdr] initializing plugin: femon (0.7.7): DVB Signal Information Monitor (OSD)
> Feb 25 06:28:49 [vdr] initializing plugin: osdteletext (0.4.1): Displays teletext on the OSD
> Feb 25 06:28:49 [vdr] initializing plugin: mp3 (0.9.10): A versatile audio player
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading /video/vdr/plugins/mp3sources.conf
> Feb 25 06:28:49 [vdr] WARNING: removing trailing '/' from base /work/mp3/
> Feb 25 06:28:49 [vdr] loading id3 cache from /video/id3info.cache
> Feb 25 06:28:50 [vdr] initializing plugin: mplayer (0.9.10): Media replay via MPlayer
> Feb 25 06:28:50 [vdr] loading /video/vdr/plugins/mplayersources.conf
> Feb 25 06:28:50 [vdr] WARNING: removing trailing '/' from base /work/videos/
> Feb 25 06:28:50 [vdr] initializing plugin: subtitles (0.3.6): DVB subtitles decoder
> Feb 25 06:28:50 [vdr] setting primary device to 1
> Feb 25 06:28:50 [vdr] SVDRP listening on port 2001
> Feb 25 06:28:50 [vdr] starting plugin: channelscan
> Feb 25 06:28:50 [vdr] starting plugin: femon
> Feb 25 06:28:50 [vdr] starting plugin: osdteletext
> Feb 25 06:28:50 [vdr] starting plugin: mp3
> Feb 25 06:28:50 [vdr] starting plugin: mplayer
> Feb 25 06:28:50 [vdr] starting plugin: subtitles
> Feb 25 06:28:50 [vdr] loading /video/vdr/plugins/subchannels.conf
> Feb 25 06:28:50 [vdr] loading /video/vdr/themes/sttng-default.theme
> Feb 25 06:28:50 [lircd 0.7.0] accepted new client on /dev/lircd
> 
> I haven't found from where that screenshot complaint comes as I do not
> have it specified to be loaded. :)
> 
> I grabbed the channels.conf file mentioned here:
> http://linvdr.org/mailinglists/vdr/2003/01/msg00266.html
> 
> and now my problem is this:
> Feb 25 07:35:01 [vdr] switching to channel 2
> Feb 25 07:35:06 [vdr] ERROR: device 1 has no lock, can't attach receiver!
> Feb 25 07:35:39 [vdr] switching to channel 3
> Feb 25 07:35:44 [vdr] ERROR: device 1 has no lock, can't attach receiver!
> 
> Suggestions? Should I go for the 2.6.11 kernel rc's or try some other
> combination of dvb driver versions?

2.6.11-rc4 didn't work any better at least. Still getting the 
"ERROR: device 1 has no lock, can't attach receiver!"

-- 
     Jukka Palko        jpalko at vapaa.fi
     Postmaster         jpalko at ipi.fi
   Vapaa Internet Ry    +358-(0)50-4876931
"Only if you want to, will you find a way..." -- Enya



More information about the vdr mailing list