[vdr] mplayer error

Simon Baxter linuxtv at nzbaxters.com
Wed Jul 27 13:09:14 CEST 2005


> The problem is not solved but I answer myself to explain the advances I 
> do.
> I have resolved the problem of the second card as primary device having in 
> mplayer.sh:
>
> OPTS="-ao mpegpes:card=2 -vo mpegpes:card=2"
>
> But, now I have this error:
>
> ...
> AVI file format detected.
> VIDEO:  [XVID]  576x240  24bpp  25.000 fps  901.0 kbps (110.0 kbyte/s)
> Clip info:
> Software: VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2366/release)
> ==========================================================================
> Trying to force audio codec driver family libmad...
> Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
> AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/9.07% (ratio: 16000->176400)
> Selected audio codec: [mad] afm:libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
> ==========================================================================
> Opening /dev/dvb/adapter1/video0+audio0
> ==========================================================================
> Forced video codec: ffdivx
> Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x44495658.
> Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
> ==========================================================================
>
> What means the last 3 lines?
>
> I have installed the divx codecs.

I have the same error just playing AVIs with the mplayer plugin.  I can play 
mpegs, but not divx or xvid...get the same error 





More information about the vdr mailing list