[vdr] Update for NTSC problem

Andrey Vlassov andreyv at ece.ubc.ca
Tue Mar 29 20:29:59 CEST 2005


Hi,

I have described my problem with NTSC output for North America in my 
previous post. I did apply suggested patch but it didn't solve my 
problem. Now I would like provide more details for the problem.

If I start VDR without tuning to any channel I will get "rolling" 
picture on TV in B/W (it looks like PAL mode). But if I use szap and 
tune the DVB-S card to some channel I will get correct picture on the 
screen of TV. Then if I start VDR and tune same channel I will get 
correct picture/sound.  So, it looks like if the card find signal it 
will work in NTSC mode (weird behavour).

Other problem I found is that if I switch between channels on the same 
transpoder I will get picture/sound (TV channel) or sound (Radio 
channel). If I am on radio channel I have "rolling" screen and B/W 
picture. It looks like I am in PAL mode again.

But if I switch to other transpoder I get no picture and no sound and 
"rolling" screen again.

What is most interesting I never had a problem to tune up by using szap 
program but can not do it in VDR. I guess that it somehow can be related 
to patches I applied for plugins I use. I will recompile VDR without 
plugins to see if I am right about it.

Is there somebody uses same setup as mine for North America? I would 
like to hear about your experience.

I have next configuration

CPU: Athlon 1.2GHz
RAM: 512MB
OS: Fedora Core 2
VDR: 1.3.22
Plugins: rotor remote control
DVB-S: Nexus-S 2.3
Location: North America/Canada

Andy





More information about the vdr mailing list