[vdr] Softdevice xv and nvidia

Luis Palacios luis at derqui.net
Mon Feb 27 15:48:35 CET 2006


Hi,

Im using nvidia GeForce 6800 LE and TVOUT. Not using DFB though. I'm  
using gentoo (w/latest kernel) also, with vdr-1.3.43 and tested  
softdevice from cvs (feb'06). I haven't seen those problems.
  media-video/nvidia-kernel-1.0.8178-r2
  media-video/nvidia-settings-1.0.20051122-r3
  media-video/nvidia-kernel-1.0.8178-r3

But... I've seen same problem when I run (almost) same config (older  
nvidia) in another PC acting as client using vdr-to-vdr streamdev +  
softdevice, and I've been told to increase brightness and saturation  
in the softdevice plugin config, but didn't have time to test it.

It's curious though that If I run tvtime before I launch vdr 
+softdevice in this client PC then the problem disappears :-)

luis


El 27/02/2006, a las 11:54, diyab diyab escribió:

> I am trying to use softdevice with vdr. When I use xv output the  
> picture is something like colorless. I think i have a problem with  
> colorspace. when I use the xine plugin everything works well with  
> xv out.
>
> I also couldn't get working softdevice DFB out. Any made it working  
> with Nvidia FX5200?
>
> BTW I am using Nvidia FX5200 and  vdr 1.3.42 and softdevice 0.2.2  
> on Gentoo 2005.r1.
>
> diyab
>
> Yahoo! Mail
> Bring photos to life! New PhotoMail makes sharing a breeze.
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr




More information about the vdr mailing list