[vdr] Still trouble with conditional access

Klaus Schmidinger Klaus.Schmidinger at cadsoft.de
Sun Jan 8 12:31:22 CET 2006


Thomas Bergwinkl wrote:
> Klaus Schmidinger wrote:
> ...
>>I entered the data of your first channel and tuned to it,
>>but this channel doesn't seem to broadcast any PAT data,
>>so I never get any "changing ca descriptors" log entries.
>>
>>For a test I tuned to
>>
>>4funTV:10719:vC34:S13.0E:27500:163:92:0:0:4404:0:0:0
>>
>>just to see whether I can receive low band vertical transponders
>>on S13.0E at all. I got video and audio right away.
>>However, this transponder also doesn't seem to broadcast any
>>NIT/PAT/SDT data (at least none that VDR recognizes).
> 
> 
> I just tested it and my vdr updates channel data for these channels: 
> 
> Jan  8 12:08:33 LFS vdr[4613]: edited channel 1013 4fun.TV;CYFRA
> +:10719:vC34:S13.0E:27500:163:92=pol,1:0:0:4404:318:11000:0
> Jan  8 12:08:35 LFS vdr[4613]: switching to channel 1013
> Jan  8 12:08:36 LFS vdr[4613]: changing pids of channel 1013 from
> 163+163:92=pol,1:0 to 163+163:92=pol:0
> Jan  8 12:08:36 LFS vdr[4613]: retuning due to modification of channel 1013
> Jan  8 12:08:36 LFS vdr[4613]: switching to channel 1013
> 
> 
> Jan  8 12:00:47 LFS vdr[4613]: edited channel 1504 TPS
> Cinéstar:10758:vC34:S13.0E:27500:120:130=fra,131=eng:140:0:1201:176:11200:0
> Jan  8 12:01:00 LFS vdr[4613]: switching to channel 1504
> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: changing caids of channel 1504 from 0 to
> 500,100
> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: retuning due to modification of channel 1504
> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: switching to channel 1504
> Jan  8 12:01:01 LFS vdr[4613]: info: Kanal nicht verfügbar!
> 
> Here comes Channel not available, of course, because I have no CAM.
> 
> I think your problem is, that nid/tid of your channels.conf entry are wrong
> (0:0). VDR probably added a second version of these channels with the right
> nid/tid values.
> 
> Greetings,
> Thomas 

You're absolutely right - I already had these channels in my channels.conf,
so adding them again with NID/TID both 0 didn't give the expected result.

When I tune to the channels I already have in my channels.conf, everything
works just fine.

Klaus



More information about the vdr mailing list