[vdr] Re: vdr-1.4.3 + softdevice no video out!

Paul ZHU zhu.blue at gmail.com
Mon Oct 2 17:15:41 CEST 2006


Hello, I checked with /var/log/messages, it said something like this:

-------------------------------------------------
[root at pc1 zhuhx]# cat /video/channels.conf
16 - JCTV:12581:h:S146.0E:25600:165:100:0:0:16:0:0:0
17 - TBN:12581:h:S146.0E:25600:166:104:0:0:17:0:0:0
[root at pc1 zhuhx]# tail /var/log/messages
Oct  2 22:58:40 pc1 vdr: [5450] initializing plugin: softdevice (0.2.3):
A software emulated MPEG2 device
Oct  2 22:58:40 pc1 vdr: [5450] setting primary device to 2
Oct  2 22:58:40 pc1 vdr: [5450] SVDRP listening on port 2001
Oct  2 22:58:40 pc1 vdr: [5450] setting current skin to "sttng"
Oct  2 22:58:40 pc1 vdr: [5450]
loading /video/themes/sttng-default.theme
Oct  2 22:58:40 pc1 vdr: [5450] starting plugin: softdevice
Oct  2 22:58:50 pc1 vdr: [5450] switching to channel 1
Oct  2 22:58:59 pc1 vdr: [5454] frontend 0 timed out while tuning to
channel 1, tp 112581
Oct  2 23:00:03 pc1 vdr: [5454] frontend 0 timed out while tuning to
channel 1, tp 112581
Oct  2 23:01:06 pc1 vdr: [5454] frontend 0 timed out while tuning to
channel 1, tp 112581
-----------------------------------------------------------

so it looks like not a softdevice problem, the frontend didn't lock.

my question is why it try "tp 112581",not "tp 12581", because
from /video/channel.conf, it gives "12581".

please help on this!!!!!

Thanks
Paul ZHU










On Sun, 2006-09-24 at 19:25 +0800, Paul ZHU wrote:
> hello,
> I have a Twinhan1025 card and after I loaded related bttv module, use
> the following two command, I can watch the specific channel via xine.
> -------------------
> [root at pc1 ~]$./szap -l 11300 -c /home/zhuhx/channels.conf "JCTV" -r
> [root at pc1 ~]$xine stdin://mpeg2</dev/dvb/adapter0/dvr0
> [zhuhx at pc1 ~]$ cat /home/zhuhx/channels.conf
> JCTV:12581:h:S146.0E:25600:165:100:0:0:16:0:0:0
> TBN:12581:h:S146.0E:25600:166:104:0:0:17:0:0:0
> [zhuhx at pc1 ~]$
> -------------------
> 
> but, when I try to use vdr-1.4.3 and softdevice-0.2.3,the vdr comes out
> with OSD, but no TV program comes out. Is it because I use the wrong
> command or the /video/channels.conf format is wrong? (I use "szap -o
> vdr" , see following info.)? or I didn't press the right key to let vdr
> lock and output video?
> 
> what I do is the following:
> 
> 1.use "scan" to generate channels.conf and cp it to /video, which has
> two entries for 2 TV channel.
> --------------------------------------------------------------  
> [root at pc1 dvb-s]# pwd
> /home/zhuhx/linux-dvb/linuxtv-dvb-apps-1.1.0/util/scan/dvb-s
> [root at pc1 dvb-s]# ls
> Agials146E   Hispasat-30.0W  PAS-43.0W    Telecom2-8.0W    Thor-1.0W
> Astra-19.2E  Hotbird-13.0E   Sirius-5.0E  Telstar12-15.0W  Turksat-42.0E
> [root at pc1 dvb-s]# cat Agials146E
> S 12301000 H 25600000 5/6
> S 12541000 H 25600000 5/6
> S 12581000 H 25600000 5/6
> S 12661000 H 25600000 5/6
> [root at pc1 dvb-s]#
> ----------------------------------------------------
> [root at pc1 scan]# ./scan -l 11300 -x 0 -o vdr -p dvb-s/Agials146E
> >/root/channels2.conf
> scanning dvb-s/Agials146E
> using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
> initial transponder 12301000 H 25600000 5
> initial transponder 12541000 H 25600000 5
> initial transponder 12581000 H 25600000 5
> initial transponder 12661000 H 25600000 5
> ................
> 0x0000 0x01bb: pmt_pid 0x0000 443 -- Pinball (running, scrambled)
> Network Name 'PMSI Network (NagraVision)'
> WARNING: filter timeout pid 0x0548
> dumping lists (128 services)
> Done.
> [root at pc1 scan]# cat /root/channels2.conf
> 16 - JCTV:12581:h:S146.0E:25600:165:100:0:0:16:0:0:0
> 17 - TBN:12581:h:S146.0E:25600:166:104:0:0:17:0:0:0
> [root at pc1 scan]# diff /root/channels2.conf /video/channels.conf
> 1,2c1,2
> < 16 - JCTV:12581:h:S146.0E:25600:165:100:0:0:16:0:0:0
> < 17 - TBN:12581:h:S146.0E:25600:166:104:0:0:17:0:0:0
> ---
> > JCTV:12581:h:S146.0E:25600:165:100:0:0:16:0:0:0
> > TTBN:12581:h:S146.0E:25600:166:104:0:0:17:0:0:0
> ----------------------------------
> 
> then I use the following command to watch TV via vdr, no error messages,
> but also no video output.(I use up/down arrow key of the pc keyboard to
> move between channel 1(JCTV) and channel 2(TTBN), and press enter to
> choose the channel.)
> -----------------------------------------------------------------------
> [root at pc1 vdr-1.4.3]# ./vdr -P "softdevice -vo xv:"
> [softdevice] processing args
> [softdevice]   argv [0] = softdevice
> [softdevice]   argv [1] = -vo
> vo_argv: xv:
> [softdevice] initializing Plugin
> [softdevice] Initializing Video Out
> [softdevice] ffmpeg version(CVS) build(3344128)
> [XvVideoOut]: osd_image shmid = 9863182
> [XvVideoOut]: got osd_image: width 1280 height 1024, bytes per line 5120
> [XvVideoOut]: max area size 2046 x 2046
> [XvVideoOut]: using area size 736 x 576
> [softdevice] Subplugin successfully opend
> [softdevice] Video Out seems to be OK
> [softdevice] Initializing Audio Out
> [softdevice] Audio out seems to be OK
> [softdevice] A/V devices initialized, now initializing MPEG2 Decoder
> -----------------------------------------------------------------------
> 
> Please tell me what may went wrong?
> Your assistance on this will be greatly appreciated!
> 
> best regards,
> Paul ZHU
> 
> 
> 




More information about the vdr mailing list