[vdr] FF card A/V sync suggestion

Tero Siironen izero79 at gmail.com
Sun Oct 22 19:08:17 CEST 2006


On 21.10.2006 15.58, "Oliver Endriss" <o.endriss at gmx.de> wrote:

> Udo Richter wrote:
>> Tero Siironen wrote:
>>> However, like Pasi Juppo told earlier in other thread, in last weeks episode
>>> of Lost there was many fadeout-fadeins between scenes and a/v desync
>>> happened on every one of these.
>> 
>> I've 'heard of such problems' on ATV+ and Lost. Whenever there's a fade
>> into black, the data stream seems to get stuck, frames get delayed, and
>> as consequence A/V desyncs and playback gets jerky, with lots of audio
>> and video frame drops. This can be fixed by pausing and jumping a few
>> frames backwards.
>> 
>> My theory is that since audio is typically 600ms ahead of video, maybe
>> the audio buffers run over. Strange thing is why this happens
>> reproducible on blackness. Maybe due to extremely low bit rate in this
>> situation, more frames get packed into one data block, causing data flow
>> to be disturbed beyond some limit. It cant be too high data rate, ATV+
>> has just 2mbit avg, 4mbit max data rate.
> 
> Does it also occur with the latest test firmware?
>   http://www.suse.de/~werner/test_av-f22623.tar.bz2
> 
> If yes, please provide short sample clips.
> Please verify that the clips are not damaged, i.e. they play fine with
> mplayer or xine.
> 
> Oliver


Here is a 3 minute clip from the episode of Lost I told earlier.
http://kotisivu.suomi.net/izero/lost.tar

80MB file and played ok at least with VLC v 0.8.5. and MPlayer on OS X


-- 
Tero





More information about the vdr mailing list