[vdr] Finnish DVB-C channel "Nelonen HD" - h264

JJussi linux-dvb at jjussi.com
Tue Jul 1 06:55:20 CEST 2008


On Monday, 30. Juneta 2008 08:20:20 Anssi Hannula wrote:
> > http://kelvin.aketzu.net/~akolehma/nelonen-hd.ts
>
> Hmm, I indeed get the same message with current ffmpeg SVN (using
> ffplay). However, the picture is decoded fine (!).

I changed my ffmpeg to version 0.4.9_p20080326 and now it don't crash anymore 
and I can see few seconds quite good (but little bit jumppy) picture.. 

Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6169] switching to channel 10
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6482] transfer thread ended (pid=6169, tid=6482)
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6169] buffer stats: 156604 (7%) used
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6169] buffer stats: 0 (0%) used
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6486] transfer thread started (pid=6169, tid=6486)
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6487] receiver on device 2 thread started 
(pid=6169, tid=6487)
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6489] TS buffer on device 2 thread started 
(pid=6169, tid=6489)
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6485] TS buffer on device 1 thread ended (pid=6169, 
tid=6485)
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6483] buffer stats: 114868 (5%) used
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6483] receiver on device 1 thread ended (pid=6169, 
tid=6483)
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6486] cVideoRepacker: operating in H.264 mode
Jul  1 07:46:35 htpc vdr: [6486] [xine..put] cXinelibDevice::PlayVideo: 
Detected H.264 video
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264: Found NAL SPS at offset 
6/2029
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264 SPS: profile_idc 77
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264 SPS: pic_width:  120 mbs
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264 SPS: pic_height: 34 mbs
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264 SPS: frame only flag: 0
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264 SPS: cropping 0 0 0 2
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] H.264 SPS: -> video size 
1920x1080
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6486] [xine..put] Detected video size 1920x1080
Jul  1 07:46:36 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 279696 bytes/s 
(2185 kbit/s)
Jul  1 07:46:37 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 274988 bytes/s 
(2148 kbit/s)
Jul  1 07:46:38 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 265972 bytes/s 
(2077 kbit/s)
Jul  1 07:46:39 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 261464 bytes/s 
(2042 kbit/s)
Jul  1 07:46:40 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 220892 bytes/s 
(1725 kbit/s)
Jul  1 07:46:41 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 265972 bytes/s 
(2077 kbit/s)
Jul  1 07:46:42 htpc vdr: [6169] [xine..put] OSD bandwidth: 279496 bytes/s 
(2183 kbit/s)


After that  picture moves to "colorfully boxes" and I start get "
Jul  1 07:46:59 htpc vdr: [6486] [xine..put] cXinelibServer::Play_PES Buffer 
overflow (TCP/PIPE)" messages in the log.
CPU don't show any extra load.
So, how I can (in gentoo system) "tune" that buffer bigger?



-- 
JJussi



More information about the vdr mailing list