[vdr] media player and a/52 sound.

Petri Helin phelin at googlemail.com
Mon Nov 3 16:20:56 CET 2008


On Mon, Nov 3, 2008 at 10:57 AM, JJussi <linux-dvb at jjussi.com> wrote:
> Hi!
> Could somebody enlight me why xine under vdr mediaplayer have problems with
> ac3 sound?
> I have file what I can play without problems directly with xine:
>
> xine: found demuxer plugin: matroska demux plugin
> video discontinuity #1, type is 0, disc_off 0
> waiting for audio discontinuity #1
> audio discontinuity #1, type is 0, disc_off 0
> demux_matroska: Track 1, A_AC3 und
> waiting for in_discontinuity update #1
> demux_matroska: Track 2, V_MPEG4/ISO/AVC eng
> vpts adjusted with prebuffer to 24249
> load_plugins: plugin ffmpegvideo will be used for video streamtype 4d.
> load_plugins: plugin a/52 will be used for audio streamtype 00.
>
> But if I select same file in VDR - [menu] - Media Player - Play file
> Picture is ok, but only sound what I get is surround channel (background
> noise).
>
> I have copied file '.xine/config' to '.xine/config_xineliboutput'  with no
> help.
>
> At plugins setup - xineliboutpu - audio  I have set:
> Speakers: Pass Through
> Upmix stereo to 5.1: Yes
> Rest of selections are no/off
>
> Connection from computer to amp is SPDIF
>

I assume that you use vdr-sxfe as the frontend for xineliboutput? What
does its log output look like? Please set logging to verbose and post
here (as attachments) the results. And the same with xine.

-Petri



More information about the vdr mailing list