[vdr] only single channel handled by CAM and no teletext on encrypted channels.

Simon Siemonsma simon at siemonsma.name
Mon Sep 22 21:55:18 CEST 2008


On Sunday 21 September 2008 21:46:29 Arthur Konovalov wrote:
> Simon Siemonsma wrote:
> > System:
> > Distribution:	Gentoo (amd64)
> > vdr version:  1.6.0_p2
> > single card Technotrend budget T1500 with CI cart.
> > CAM: Conax cam by Smit.
> >
> > Output on OSD:
> > 7 Setup -> 5 CAM -> 1 Conax Conditional Access -> 9 About Conax CA
> > Number of sessions: 5
> >
> > Output of cat /var/log/messages | grep vdr | grep CAM:
> > [20686] CAM 1: assigned to device 1
> > [21000] CAM 1: module present
> > [21000] CAM 1: module ready
> > [21000] CAM 1: Conax Conditional Access, 01, CAFE, BABE
> > [21000] CAM 1: doesn't reply to QUERY - only a single channel can be
> > decrypted
> >
> > To me this doesn't look correct.
> > 5 sessions according to the CAM menu and only a single channel can be
> > decripted.
> > I saw something on the mailinglist dated april. However I didn't
> > understand how it was solved. Probable because there was also another
> > problem.
>
> It was solved by adding 2 and change 1 lines in ci.c file. However it is
> dirty hack, but it works for me and problem forgotten.
>
> Links:
> http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/2008-April/016525.html
> http://www.linuxtv.org/pipermail/vdr/attachments/20080415/d4fbfbe8/attachme
>nt.txt
>
> I don't how helpful it will be in Your case. I was sure that my
> Technisat CAM can do multiple decriptions.
>
> AK
>
>
>
> _______________________________________________
> vdr mailing list
> vdr at linuxtv.org
> http://www.linuxtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/vdr

Thanks for your quick reply.

It compiles fine. However I stil get the same message at startup of vdr.
However the content of the screen and the log seems pretty clear to me.
from the log:
	'Conax Conditional Access'
	'About Conax CA'
	'Software version: CNX-STD-2.4.3 '
	'Interface version: 0x40 '
	'Card number: 014 28665  703 -7 '
	'Number of sessions: 5 '
	'Language: 44 '
	'CA_SYS_ID: 0x0b00 '
	'CIM Build Date : Dec 25 2007 '
	'Update'
	'OK - view Conax CA system info'

In my original mail I forgot to mention that I also have problems when in the 
channels.conf the conditional access field is set to 0. In that case 
encrypted channels don't work. As far as I understood the field should be 
filled automatically with the right value (B00 in my case).

I will do some more test with kaffeine.
Also I did sent a mail to the supplier to check .



More information about the vdr mailing list