[vdr] xine settings for VDPAU SD and HD

scott scott at waye.co.uk
Sun Jun 14 23:15:23 CEST 2009


On Sun, 14 Jun 2009 10:39:57 +0200, Luca Olivetti <luca at ventoso.org> wrote:
> En/na Scott Waye ha escrit:
> 
>> Thanks for that.  I upgraded to r266 for xine-vdpau and 185.18.14 for 
>> the driver and changed my start command to match yours.  The 
>> deinterlacing now looks good, but I have a more serious problem, as soon

>> as I try to change channel with up or down, xine freezes.  It does not 
>> crash, but the picture is frozen and the sound gone.
> 
> I cannot tell if it's the same problem I had, but try uncommenting
> 
> #define LOCKDISPLAY
> 
> around line 55 in video_out_vdpau.c
> 
Thanks for those that suggested this.  It has fixed the freezing.  At the
risk 
of getting annoying I have another question:

With live TV on SD material (e.g. BBC News), I get a lot of dropped frames
(
around 5 %) (HD is worse, around 20%):

video_out: throwing away image with pts 2405183661 because it's too old
(diff : 4067).
video_out: throwing away image with pts 2405223261 because it's too old
(diff : 4081).
video_out: throwing away image with pts 2405475261 because it's too old
(diff : 4037).
video_out: throwing away image with pts 2405612061 because it's too old
(diff : 4042).
video_out: throwing away image with pts 2405658861 because it's too old
(diff : 4099).
video_out: throwing away image with pts 2405698461 because it's too old
(diff : 4068).
video_out: throwing away image with pts 2405734461 because it's too old
(diff : 4076).
video_out: throwing away image with pts 2405784861 because it's too old
(diff : 4072).
video_out: throwing away image with pts 2405828061 because it's too old
(diff : 4080).
video_out: throwing away image with pts 2405874861 because it's too old
(diff : 4078).
200 frames delivered, 0 frames skipped, 10 frames discarded

If I record the channel and play it back it is fine.  Most of my xine
settings are the 
default, except for video_num_frames:

# number of audio buffers
# numeric, default: 230
#engine.buffers.audio_num_buffers:230

# number of video buffers
# numeric, default: 500 - tried 500, 800, 900, 1000, and 1500.  900 seems
to give the best results
#engine.buffers.video_num_buffers:500

# default number of video frames
# numeric, default: 15
engine.buffers.video_num_frames:22 

I have for the xine-ui plugin, the defaults, although I've also tried
setting 
Live-TV buffer and Buffer hysteresis to 5 and 8 with no noticeable
difference.

Any ideas, sounds like there is not enough buffer for live tv?

Many thanks,

Scott

vdr 1.7.7
vdr xine 0.9.2
xine-vdpau r266 (with xine-vdr patch)
xine-ui cvs (14 June 09)



More information about the vdr mailing list