[vdr] Is there somewhere a SETUP/INSTALL doc for VDR ?

Stephan Loescher loescher at gmx.de
Wed Aug 14 22:58:10 CEST 2013


>> Or am I the first one, who tries vdr 2.0 and xineliboutput? ;-)
>
> I have only tried vdr 1.7 with SD content, so I cannot check why your setup hangs. When I have time I will document howto setup VDR2 on debian.
> Anything in /var/log/everything.log while you jump?

Oh, of course, but nothing leading me to the problem, but perhaps you 
can find something.

Startup of VDR:

vdr: [10769] VDR version 2.0.2 started
vdr: [10769] codeset is 'UTF-8' - known
vdr: [10769] found 28 locales in /usr/local/share/locale
vdr: [10769] loading plugin: 
/usr/local/lib/vdr/libvdr-xineliboutput.so.2.0.0
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/setup.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/sources.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/diseqc.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/scr.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/channels.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/svdrphosts.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/remote.conf
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/keymacros.conf
vdr: [10769] registered source parameters for 'A - ATSC'
vdr: [10769] registered source parameters for 'C - DVB-C'
vdr: [10769] registered source parameters for 'S - DVB-S'
vdr: [10769] registered source parameters for 'T - DVB-T'
vdr: [10770] video directory scanner thread started (pid=10769, 
tid=10770, prio=high)
vdr: [10769] no DVB device found
vdr: [10769] initializing plugin: xineliboutput (1.0.90-cvs): 
X11/xine-lib output plugin
vdr: [10769] new device number 9
vdr: [10770] video directory scanner thread ended (pid=10769, tid=10770)
vdr: [10771] video directory scanner thread started (pid=10769, 
tid=10771, prio=high)
vdr: [10771] video directory scanner thread ended (pid=10769, tid=10771)
vdr: [10772] epg data reader thread started (pid=10769, tid=10772, 
prio=high)
vdr: [10772] reading EPG data from /var/cache/vdr/epg.data
vdr: [10769] [xine..put] cTimePts: clock_gettime(CLOCK_MONOTONIC): clock 
resolution 0 us
vdr: [10769] [xine..put] cTimePts: using monotonic clock
vdr: [10769] [xine..put] RTP SSRC: 0x108e26d4
vdr: [10772] epg data reader thread ended (pid=10769, tid=10772)
vdr: [10769] setting primary device to 1
vdr: [10769] assuming manual start of VDR
vdr: [10769] SVDRP listening on port 2001
vdr: [10769] setting current skin to "classic"
vdr: [10769] loading /var/lib/vdr/themes/classic-default.theme
vdr: [10769] starting plugin: xineliboutput
vdr: [10773] [xine..put] Have CAP_SYS_NICE capability
vdr: [10774] Remote decoder/display server (cXinelibServer) thread 
started (pid=10769, tid=10774, prio=high)
vdr: [10774] [xine..put] Have CAP_SYS_NICE capability
vdr: [10774] [xine..put] cXinelibServer priority set successful SCHED_RR 
2 [1,99]
vdr: [10774] [xine..put] Listening on port 37890
vdr: [10774] [xine..put] Listening for UDP broadcasts on port 37890
vdr: [10774] [discovery] BROADCAST: VDR xineliboutput DISCOVERY 1.0
Server port: 37890
Server version: xineliboutput-1.0.90-cvs
vdr: [10769] [xine..put] cXinelibDevice::StartDevice(): Device started
vdr: [10769] remote control KBD - learning keys
vdr: [10775] KBD remote control thread started (pid=10769, tid=10775, 
prio=high)
vdr: [10775] cTimeMs: using monotonic clock (resolution is 1 ns)
vdr: [10769] setting watchdog timer to 120 seconds
vdr: [10769] OSD size changed to 720x576 @ 1.42222
vdr: [10769] max. latency time 1 seconds

Replay:

vdr: [10774] [discovery] Received valid discovery message VDR 
xineliboutput DISCOVERY 1.0
Client: 255.255.255.255:37890
vdr: [10774] [discovery] BROADCAST: VDR xineliboutput DISCOVERY 1.0
Server port: 37890
Server version: xineliboutput-1.0.90-cvs
vdr: [10774] [xine..put] Client 0 connected: 192.168.178.212:56723
vdr: [10774] loading /var/lib/vdr/plugins/xineliboutput/allowed_hosts.conf
vdr: [10774] [xine..put] cxSocket: setsockopt(SO_SNDBUF): got 262142 bytes
vdr: [10774] [xine..put] Trying PIPE connection ...
vdr: [10774] creating directory 
/var/lib/vdr/plugins/xineliboutput/pipes.10769
vdr: [10774] removing /var/lib/vdr/plugins/xineliboutput/pipes.10769
vdr: [10774] [xine..put] cBackgroundWriterI initialized (buffer 2048 kb)
vdr: [10774] [xine..put] cTcpWriter initialized (buffer 2048 kb)
vdr: [10774] [xine..put] Pipe open
vdr: [10769] replay /srv/vdr/video/ZDF.reportage/2013-08-04.17.58.36-0.rec
vdr: [10769] playing 
'/srv/vdr/video/ZDF.reportage/2013-08-04.17.58.36-0.rec/00001.ts'
vdr: [12384] dvbplayer thread started (pid=10769, tid=12384, prio=high)
vdr: [12384] resuming replay at index 1558 (0:01:02.09)
vdr: [12385] non blocking file reader thread started (pid=10769, 
tid=12385, prio=high)
vdr: [12384] [xine..put] H.264: Found NAL SPS at offset 6/156
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: profile_idc 100
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: pic_width:  80 mbs
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: pic_height: 45 mbs
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: frame only flag: 1
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: aspect_ratio_idc 1
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: -> aspect ratio 1 / 1
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: -> video size 1280x720, aspect 1:1
vdr: [12384] [xine..put] Detected video size 1280x720

1min jump forward:

vdr: [12384] [xine..put] H.264: Found NAL SPS at offset 6/156
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: profile_idc 100
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: pic_width:  80 mbs
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: pic_height: 45 mbs
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: frame only flag: 1
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: aspect_ratio_idc 1
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: -> aspect ratio 1 / 1
vdr: [12384] [xine..put] H.264 SPS: -> video size 1280x720, aspect 1:1
vdr: [12384] [xine..put] Detected video size 1280x720


fast rewind back:

vdr: [10769] [xine..put] trs: TrickSpeed changed from -1 to 1 [1]
vdr: [10769] [xine..put] trs:     Fast (12x speed), direction unknown
vdr: [10769] [xine..put] trs:     Fast (12x speed), STREAM START --> 
BACKWARDS
vdr: [10769] [xine..put] cXinelibServer::Xine_Control_Result: Timeout 
(SYNC, 1000 ms) 9
vdr: [12493] [xine..put] H.264: Found NAL SPS at offset 6/156
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: profile_idc 100
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: pic_width:  80 mbs
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: pic_height: 45 mbs
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: frame only flag: 1
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: aspect_ratio_idc 1
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: -> aspect ratio 1 / 1
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: -> video size 1280x720, aspect 1:1
vdr: [12493] [xine..put] Detected video size 1280x720
vdr: [10769] [xine..put] cXinelibServer::GetSTC timeout
vdr: [10769] [xine..put] trs: TrickSpeed changed from 1 to -1 [1]
vdr: [10769] [xine..put] trs:     Play/Pause
vdr: [10769] [xine..put] trs: TrickSpeed changed from -1 to 0 [0]
vdr: [10769] [xine..put] trs:     Play/Pause
vdr: [10769] [xine..put] trs: TrickSpeed changed from 0 to -1 [1]
vdr: [10769] [xine..put] trs:     Play/Pause
vdr: [12493] [xine..put] H.264: Found NAL SPS at offset 6/156
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: profile_idc 100
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: pic_width:  80 mbs
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: pic_height: 45 mbs
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: frame only flag: 1
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: aspect_ratio_idc 1
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: -> aspect ratio 1 / 1
vdr: [12493] [xine..put] H.264 SPS: -> video size 1280x720, aspect 1:1
vdr: [12493] [xine..put] Detected video size 1280x720

The only error-message I can see is "cXinelibServer::GetSTC timeout", 
but I don't know if this is related to my problem.

When vdr-sxfe hangs, then I have to kill it and restart it.
Then I can see the playing video, so vdr is still running and working.

Regards,
Stephan.

-- 
loescher at gmx.de
http://www.loescher-online.de/



More information about the vdr mailing list